Tips contra carteristes: Com protegir-se en llocs públics

Per: Claudia Casas

tips contra carteristas

La seguretat personal és una preocupació constant avui dia. Una de les amenaces més comunes a la qual tots ens enfrontem és la possibilitat de ser víctimes de carteristes. Aquests et poden arruïnar el dia robant-te les teves pertinences. Tot i que, amb una mica de coneixement i precaució, pots evitar convertir-te en la seva víctima.

A continuació, t’oferim alguns consells essencials per a protegir-te contra els carteristes:

  • Mantingues les teves pertinences segures: Fes servir bosses o motxilles amb tancaments segurs i portar les teves bosses sempre al davant. Les ronyoneres també poden ser útils, ja que permeten un fàcil accés a les teves pertinences mentre mantens les mans lliures.
  • Sigues conscient del teu entorn: Els lladres sovint treballen en equip i poden intentar distreure’t. Estigues alerta en àrees concorregudes i ves amb compte amb qualsevol contacte físic inesperat o distraccions, com algú que et demana direccions o et mostra un mapa.
  • No exhibeixis objectes de valor: Evita mostrar dispositius electrònics, joies o grans quantitats de diners en públic. Aquests articles poden atreure l’atenció dels carteristes.
  • Utilitza butxaques interiors: Si el teu abric o pantalons té butxaques interiors, usa’ls per a guardar objectes importants com la teva cartera o telèfon. Aquestes butxaques són més difícils d’aconseguir per a un carterista.
  • Divideix els teus diners i targetes: No guardis tot els teus diners i targetes en un sol lloc. Distribueix els teus recursos en diferents butxaques i, si és possible, deixa alguns dels teus objectes de valor en un lloc segur com una caixa forta d’hotel.
  • Mantingues una còpia dels teus documents importants: Fes fotocòpies o pren fotos digitals dels teus documents importants com el passaport, la llicència de conduir i les targetes de crèdit. En cas de robatori, això et facilitarà la cancel·lació de targetes.
  • Evita les multituds sempre que sigui possible: Els carteristes sovint operen en àrees molt concorregudes. Si pots, evita les multituds o estigues a la vora d’un grup gran.
  • Considera l’ús d’accessoris anti-robatori: Existeixen bosses i motxilles dissenyats específicament per a prevenir el robatori, amb característiques com tancaments amagats i materials resistents a talls.
  • No guardis tot a la teva motxilla: Encara que pot ser molt temptador posar tot a la teva motxilla, és un dels llocs més fàcils perquè un carterista accedeixi, especialment a llocs on has de treure-la, com en els transports públics.
  • Confia en el teu instint: Si alguna cosa o algú et sembla sospitós, confia en la teva intuïció i allunya’t de la situació.

En resum, la clau per a protegir-te dels carteristes és la prevenció i la consciència. Mantingues les teves pertinences segures, sigues conscient del teu entorn i pren precaucions addicionals en àrees concorregudes.

Seguint aquests consells, i contractant una assegurança de viatge com el del RACC podràs reduir significativament el risc de convertir-te en víctima d’aquests delinqüents oportunistes.

Potser t’interessa: Farmaciola bàsica de viatge: Elements essencials

No et perdis: La guia de viatge