Operació sortida. Què cal tenir en compte?

Por: RACC Blog

Ja han arribat les vacances! La DGT espera que entre els mesos de juliol i agost es produeixin més de 80 milions de desplaçaments a les carreteres espanyoles, dos milions més que l’any passat. Si ets un d’aquests vuitanta valents (i encara que a hores d’ara ja ens considerem uns experts del volant) no hem de restar importància a les recomanacions necessàries a l’hora d’emprendre el nostre viatge. Recorda, tota precaució és poca!

Operació sortida

Planifica el viatge

Abans de sortir de casa, l’opció ideal és conèixer la carretera, així com les àrees de descans que pots fer servir  per distribuir les parades obligatòries al llarg del recorregut. Aprofita per equipar el teu vehicle amb begudes refrescants (no alcohòliques), un para-sol i ulleres de sol, especialment a l’estiu, on es produeixen un major índex de enlluernaments i la teva visibilitat es veurà seriosament afectada. És important informar-se sobre el trànsit de les carreteres i de les hores més convenients per transitar i evitar embussos. El número d’informació de trànsit 011 et servirà d’ajuda.

Revisa l’estat del teu vehicle

Líquids de fre, oli, enllumenat, fars, vidre … Estàs segur de tenir-ho tot apunt? Una visita al mecànic et farà sortir de dubtes i evitarà mals majors. Recorda que sempre és millor prevenir que curar.

Prudència al volant

Sens dubte, una de les nostres majors aliades en carretera és la prudència. Així que respecta els senyals de velocitat, la distància establerta entre dos vehicles i les altres regles de conducció. A més, hauràs evitar la conducció continuada i parar a descansar cada dues hores.

Si segueixes totes aquestes indicacions, tan sols et queda gaudir d’unes merescudes vacances. Així que, arrenca i feliç estiu!