Consells per conduir a l’hivern

Per: Revista RACC

conduccion invierno

Totes les èpoques de l’any requereixen molta atenció a la conducció, especialment a l’hivern. Per això, el vehicle ha d’estar sempre a punt.

Revisar el cotxe: El vehicle ha d’estar revisat per professionals —frens, eixugaparabrises, enllumenat, líquids— i els vidres nets. No hem d’arrencar, i encara menys a l’hivern, sense tenir el cotxe en condicions.

Pneumàtics: Primordials, més amb carreteres gelades o amb neu. Han d’estar en bon estat (dibuix i ranures amb una profunditat mínima d’1,6 mm), tenir la pressió adequada i cal valorar si muntem pneumàtics d’hivern

Dipòsit ple: En situacions en què a l’hivern la carretera està tallada i no pots ni avançar ni retrocedir, és imprescindible la calefacció, per la qual cosa cal portar el dipòsit tan ple com sigui possible.

Cadenes: Són imprescindibles amb neu o gel. Les trobem de baules d’acer, funda tèxtil, tipus xarxa o semiautomàtiques. Fes clic aquí i podràs aprendre com es munten.

Informació meteorològica: Avui disposem d’informació del temps gràcies als mòbils i altres dispositius, per això només haurem d’iniciar la marxa si ens assegurem que no ens trobarem amb problemes.

Informació del trànsit: Abans de sortir cal examinar l’itinerari més adequat i informar-nos de la situació del trànsit. Tota la informació la podem trobar a infotransit.racc.cat

Què portar al cotxe: Mantes per si falla la calefacció, guants (sobretot per posar cadenes), pala per retirar la neu, llanterna, rasqueta pel gel, queviures i aigua. I el mòbil carregat.

Cursos de conducció: Tot i que sovint pensem que tenim tots els coneixements de conducció, fer un curs ens ajuda a evitar problemes, més a l’hivern. Més informació a cursos.racc.cat

Prepara el teu cotxe per a l’hivern i assegura’t que el teu vehicle circula en perfecte estat, demanant cita a centreraccauto.racc.cat