Les millors estacions d’esquí a Catalunya

Per: Revista RACC

Arriba la neu i les sis estacions de muntanya de FGC Turisme donen el tret de sortida a la temporada. Més digitalitzades que mai, tenen propostes tant per als amants dels esports d’hivern com per als que volen gaudir de la neu. I amb tota la seguretat davant la covid-19.

Si vols gaudir de la neu als Pirineus catalans, aquí tens les principals novetats i propostes de cadascuna de les sis estacions de muntanya de FGC Turisme:

Boí Taüll

Situada a les portes del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’estació garanteix una neu de qualitat excel·lent, perquè està encarada al nord. Del 8 al 13 de febrer serà la seu dels Campionats Europeus d’Esquí de Muntanya, la competició més important d’àmbit mundial d’esquí de muntanya. Aquesta temporada incorpora el servei de lloguer de material de skimo i una terrassa al restaurant Cap de Vaques, i ha fet més accessible la zona alta de l’estació amb el teleesquí Puigfalcó.

La Molina

Gaudeix de les vistes panoràmiques que ofereix el Telecabina Cadí-Moixeró. És un trajecte de 20 minuts que supera un desnivell de 900 m i et porta fins al punt més alt de l’estació: el refugi Niu de l’Àliga i el pic de la Tosa, a 2.537 m d’altitud. És ideal per als visitants que no esquien, però que volen gaudir d’un mirador de 360 graus a les portes del parc natural del Cadí-Moixeró. Els esquiadors més preparats i amb forfet La Molina+Masella tenen al davant 145 km de domini esquiable a només una hora i mitja de Barcelona i Girona.

Vallter

L’estació amb la neu més mediterrània és ideal per a les famílies. Disposa d’activitats per als més petits de la casa, així com d’un parc lúdic i el miniclub L’Esquirol. Aquesta temporada incorpora noves màquines de venda i recollida de forfets i una terrassa-solàrium a la Cafeteria Pla de Morens 2.150, des d’on es pot arribar a veure la badia de Roses.

Vall de Núria

Aquesta estació d’esquí i de muntanya és adequada per passar un dia a la neu en família. Situada en un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada de cims de prop de 3.000 m. S’hi accedeix amb el tren cremallera, que fa un recorregut panoràmic de 12,5 km. Aquest hivern, el bitllet del crema llera també inclou el del Telefèric Coma del Clot, que et porta fins a l’Alberg Pic de l’Àliga i a un mirador amb unes vistes espectaculars de la vall i els pics que l’envolten. No et perdis l’audioguia gratuïta, el plat estrella de Vall de Núria.

Port Ainé

Situada al parc natural de l’Alt Pirineu i sota el Pic de l’Orri, té un microclima favorable amb neu pols de molta qualitat entre el desembre i l’abril. Per a molts, és l’estació d’esquí amb la millor neu dels Pirineus. Està orientada al públic familiar i a les persones que s’inicien en l’esquí o en l’snowboard. Disposa d’una instal·lació de freestyle i d’un parc lúdic per als més petits. Aquest any incorpora un nou aparcament a la cota 2.000 de l’estació amb capacitat per a 290 vehicles.

Espot

És l’única estació ubicada a les portes d’un parc nacional, concretament el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La qualitat de la neu està garantida, amb més del 60% del domini esquiable amb neu produïda. Aquesta temporada et proposa Sortides Starlight per gaudir dels cels nocturns. A més, té una gran oferta de propostes après ski perquè puguis gaudir de la neu fins tard.

Gaudeix de la neu amb seguretat, la teva assegurança d’esquí per 1 dia, cap de setmana, temporada… 

Forfets per a tothom

Val la pena comprar els forfets abans d’arribar a l’estació per evitar les cues. Cada estació de FGC té el seu propi abonament de temporada. Però si el que t’agrada és esquiar el màxim de dies possible i canviar d’estació, et proposem triar el forfet de temporada FGC Turisme, que inclou les sis estacions de FGC o la versió d’esquí de muntanya. També tens un forfet de temporada per al domini esquiable de les estacions de La Molina i Masella.

Estacions digitalitzades

Oblida el forfet de paper i canvia al suport digital PiriNeu365. Aquesta targeta serveix per comprar i recarregar els teus forfets, Tavascan i el domini La Molina+Masella. És una aposta de les estacions per la transformació digital i el respecte pel medi ambient. És vàlida tot l’any i permet accedir amb un usuari únic a les botigues on-line de FGC Turisme. Ara, les estacions disposen d’un sistema de check-in automàtic d’accés, amb màquines de recollida i validació automàtica de forfet. Més informació a www.turismefgc.cat

Consell RACC: 10 punts per evitar lesions