Contra les injustícies a la carretera… superherois al rescat!

Por: RACC Blog

El personatge que respon literalment al qualificatiu de “superheroi de la carretera” és Chibatman. Segons conta el mateix Times, es tracta d’un home de 41 anys que recorre els carrers de Chiba (Japó) amb la batmoto. Ho explica la BBC…

Però no és l’únic Batman de la carretera. Prop de Washington es passejava un altre “home ratpenat” que va ser detingut per la policia, tot i que els agents van acabar fotografiant-lo.

Taambé sota una màscara s’amaga Peatónito, “el lluitador dels vianants a la ciutat”. El seu objectiu: “Lluitar per una cultura vial en què els cotxes respectin el vianant”. El seu arsenal: pintura blanca, pintura groga i el reglament de trànsit.

Els vianants mexicans tenen també la sort de comptar amb els Supercívicos, un grup de superherois urbans que lluita contra actituds incíviques des del programa de televisió Houston, tenemos un programa. Per ajudar a creuar un concorregut carrer, els Supercívicos van rememorar l’Abbey Road de The Beatles. Imperdible!

Una altra justiciera urbana és aquesta motorista russa que persegueix els conductors que llencen escombraries al carrer, la recull i la retorna als seus “amos”. Hi ha seriosos dubtes sobre si es tracta d’una història real o de la promoció d’una pel·lícula.

No obstant això, la definició més exacta de “superherois de la carretera” ha de ser per a les persones anònimes que saben reaccionar amb civisme i solidaritat davant els riscos vials. Com la passatgera que va controlar un autobús després que el conductor patís un infart, la dona que va creuar una autopista per salvar un gos…

…o aquest emocionant recull de reaccions solidàries que han captat les càmeres que els cotxes russos porten al tauler de control per evitar fraus o extorsions.

Un altre “àngel de la guarda” és aquest corredor que aconsegueix evitar el xoc d’un motorista amb un camió. Si parpelleges, t’ho perdràs!

http://www.youtube.com/watch?v=yaTT3pisE7o

Per als escèptics, reconeixerem que pel que sembla és un vídeo de promoció d’un videojoc; amb els crèduls compartim la idea que tots podem convertir-nos en superherois de la carretera.

El millor exemple són els membres de l’equip d’Assistència al conductor del RACC, que acudeixen a la crida d’urgència dels socis del Club davant qualsevol problema a la carretera. Reparen in situ el 90% dels casos! I, com a bons superherois, estan al teu servei als #MomentsClau les 24 hores dels 365 dies de l’any…

[youtube=http://youtu.be/O8RjHynuuKQ]