Curiosos gadgets per conduir més segurs

Por: RACC Blog

La tecnologia avança a passos tan grans que sovint presenta innovacions difícils de creure. El sector de la mobilitat és un dels que més ha evolucionat en les últimes dècades i que més avançarà en els anys que venen, amb la ja imparable extensió de la conducció autònoma. A l’espera de la revolució definitiva, repassem algunes de les innovacions més destacades dels últims mesos. Encara que siguin sorprenents, són totes reals.

Gorres i samarretes que detecten la somnolència

Un dels principals riscos al volant és la fatiga. Per evitar-la, dues innovacions que impediran que ens quedem adormits al volant, encara que sigui a base de descàrregues…

SafeCap és una gorra dissenyada per Ford per al col·lectiu de transportistes, que incorpora sensors que detecten indicis de somnolència i activa unes alertes en forma de vibracions, sons i llum.

https://youtu.be/ylG_B2VIRuk

Basant-se en el mateix principi, la samarreta Cocomi, de la companyia japonesa Toyobo, monitoritza la freqüència cardíaca i, si detecta indicis de somnolència, fa sonar una alarma.

Casc plegable i connectat per a ciclistes

L’empresa valenciana Closca comercialitza un preciós casc per a ciclistes techies que es plega fins que queda pla com un llibre. Compta amb sistema de ventilació i es connecta al mòbil per realitzar, si cal, trucades d’emergència en cas d’accident. Pot comprar a la pàgina web de Closca.

Fars per al casc dels motoristes

Brake Free és una mena de far portàtil format per 100 llums led que s’adhereix al casc dels motoristes per assegurar-ne la visibilitat. El tipus d’il·luminació que emet s’adapta als moviments del vehicle i es carrega via USB. A la venda, en aquest enllaç.

Guants de motos amb GPS integrat: una brúixola a la mà!

Més per als motoristes. En aquest cas, perquè puguin arribar al seu destí sense estar pendents del mòbil: Turnpoint és un guant intel·ligent que indica, com si fos una brúixola electrònica, el camí a seguir mitjançant un sistema de llums led. Dissenyat per Lab Brothers.

El cotxe que vola

No és l’únic projecte en aquest sentit, però sí que és el més actual: Samson Switchblade és un cotxe volador de tres rodes, amb unes ales plegables i un motor de 190 CV de potència que impulsa una gran hèlix posterior que li permet volar a una altitud de gairebé 4.000 metres. Desenvolupat per Samson Motors.

https://youtu.be/Rgtr5_jU-WY

Que la força… et recarregui

Els consells bàsics abans d’iniciar qualsevol viatge inclouen tenir el mòbil sempre carregat per si ens quedem penjats a la carretera. Si l’energia arriba de mà d’un USB amb forma de Darth Vader, la força està assegurada. I si ets més “rebel” que “imperial”, també existeixen amb forma d’R2-D2 o BB-8. A la venda, a Think Geek.

Falcó multiusos

No ens resistim a presentar un altre gadget galàctic, que també ens pot treure d’alguna dificultat: una eina multiusos amb forma de Falcó Mil·lenari, que inclou quatre claus hexagonals, dos tornavisos i una clau anglesa ajustable. Per a casa, per a la bici, per a la moto, per al cotxe… També a la venda a Think Geek.

Trump al seient del darrere

No ofereix seguretat extra, però cridarem l’atenció (sense provocar distraccions!, si us plau): adhesius per col·locar a les finestres dels seients del darrere, en forma de Donald Trump o d’un gos ben protegit contra el vent. Reals com la vida, a la venda a Yellow Octopus.

Trump