Ens podem refiar de les cadiretes de baix cost que es poden comprar en línia?

Por: RACC Blog

Hi ha plataformes en línia que permeten comprar sistemes de retenció infantil (SRI) de marques poc conegudes i a preus molt assequibles. Però, ens podem refiar de les cadiretes de baix cost que es poden comprar en línia?

Davant els dubtes sobre la qualitat de les cadiretes que es poden adquirir en aquests canals –sense possibilitat de provar-les i sense assessorament personalitzat–, el RACC ha publicat els resultats d’un estudi comparatiu realitzat a 11 cadiretes de baix cost,* amb un preu inferior a 70 euros.

Com s’observa a la següent taula, dels onze models analitzats, el més ben puntuat és l’Obaby Tiny Tatty Teddy (grup 0+), que obté la qualificació de “bo” gràcies als bons resultats en seguretat. Quatre models es consideren “acceptables” i la resta obtenen la qualificació de “dolent”.

Convé recordar, però, que totes les cadiretes de baix cost analitzades compleixen amb els requisits legals per comercialitzar-se i que els criteris utilitzats per a aquest estudi són molt més exigents que les normatives internacionals vigents.

cadiretes de cotxe

L’estudi especialitzat en cadiretes de baix cost s’afegeix als resultats que el RACC publica des de l’any 2000 i que es recullen íntegrament a RACC Informació Pràctica: una llista amb prop de 200 models que suposa una excel·lent referència per als pares a l’hora de comprar una cadireta als seus fills.

Recorda a més a més que, si ets soci RACC, els teus fills menors de 18 anys poden disposar d’assistència personal i sanitària en tots els seus viatges de forma completament gratuïta. Només els has de donar d’alta sense cap cost.

* La publicació i difusió d’aquest estudi per part del REIAL AUTOMÒBIL CLUB DE CATALUNYA i la FUNDACIÓ RACC, en tant que el RACC té la consideració d’Organització de Consumidors i Usuaris, i ambdues són una associació i una fundació, respectivament, sense ànim de lucre, es realitza en el desenvolupament del seu objectiu, dins de l’activitat informativa als consumidors i usuaris en nom de la millora de la seguretat viària. El REIAL AUTOMÒBIL CLUB DE CATALUNYA i la FUNDACIÓ RACC es limiten a publicar els resultats de l’estudi realitzat per Stiftung Warentest i l’Automòbil Club Alemany (ADAC), en relació a diferents models de cadiretes disponibles al mercat, de manera que el REIAL AUTOMÒBIL CLUB DE CATALUNYA i la FUNDACIÓ RACC no són responsables del contingut de l’estudi, ni de l’anàlisi de les mostres, que es limiten a publicar, de manera que tampoc se’n fan responsables. L’adquisició de les mostres per a les proves es realitza en comerços, per catàleg o del mateix fabricant de forma aleatòria, essent totes les cadires homologades segons normativa ECE R44/03 o ECE R44/04 i UN ECE. Per tant, totes les cadiretes objecte de l’estudi són aptes per ser al mercat.