Les morts a la carretera no s’haurien de lamentar, cal evitar-les

Por: RACC Blog

Carreteres on cal més inversió En un post anterior posàvem sobre la taula la problemàtica de l’N-340, una carretera on cada 5 dies una persona mor o resulta ferida de gravetat per accident de trànsit. Sabies que segons un informe presentat avui és la carretera de la xarxa catalana amb més necessitat d’inversió en seguretat viària? Aquí en tens el rànquing complet.

El RACC, a través de la seva Fundació, porta anys treballant per aconseguir que les carreteres siguin més segures. Un dels plantejaments que proposa a través d’informes com el presentat avui, sobre la xarxa principal de carreteres de Catalunya, és que no ens hem de lamentar, sinó prevenir. Fins ara, les principals mesures aplicades per evitar morts a la carretera s’han basat en accidents que ja han succeït: han estat enfocades a resoldre punts negres o trams de concentració d’accidents de les carreteres. El RACC proposa fer un pas més: analitzar carreteres i actuar segons els riscos detectats abans que es produeixin els accidents.

En definitiva, segons les conclusions de l’estudi, millores senzilles i de cost raonable podrien evitar fins a 1.400 morts i ferits greus en els pròxims 20 anys. Vegem, a mode d’exemple, dues de les que proposa per a les carreteres catalanes:

Posar una barrera central per evitar col·lisions frontals
Evitaria 900 morts i ferits greus

Posar una barrera central per evitar col·lisions frontals Evitaria 900 morts i ferits greus

Senyalitzar correctament una intersecció
Evitaria 90 morts i ferits greus

Senyalitzar correctament una intersecció Evitaria 90 morts i ferits greus

Pensem que darrere de cada un d’aquests números no hi ha només una persona salvada i una família sense destrossar, sinó també un important estalvi de costos associats a aquesta sinistralitat. Si traiem la calculadora, el RACC estima que invertint 42,8 milions d’euros estalviaríem unes 11 vegades la inversió realitzada.

Malauradament, a l’N-340 ja s’han de lamentar massa morts. Per això et demanem que et sumis a la nostra petició per una #N340SenseAccidents, per aconseguir així que l’administració reaccioni i apliqui les mesures necessàries per evitar més víctimes. Afegeix-te a la nostra veu!