Què són els radars de tram? On estan ubicats?

Por: RACC Blog

En aquest mateix bloc t’explicàvem com funciona un radar convencional i quins sistemes d’avís o detecció existeixen al mercat (distingint els que són legals dels que no). Avui t’ensenyem com funciona un radar de tram, un altre dels sistemes de control de velocitat que existeixen:

Funcionament dels radars de tram

On són els radars de tram?

El 2009 es va instal·lar a Espanya el primer radar de tram, al túnel de Vielha. Actualment ja n’hi ha més de 50 i tots estan senyalitzats. Tot seguit es recull el llistat de radars de tram de la Xarxa de Carreteres de l’Estat. No inclou Catalunya i País Basc, ja que les competències de trànsit estan cedides en aquestes comunitats.

Radars de tram

Quants radars hi ha a Catalunya?

A Catalunya hi ha prop de 25 radars de tram. Podeu consultar el llistat complet en aquest mapa:

Has de conèixer: la millor assegurança de cotxe online

 

En les últimes setmanes s’han afegit, a més, dos nous radars de tram, a la C-17 a Parets del Vallès en sentit Barcelona.

A la ciutat de Barcelona el radar està ubicat a la Ronda de Dalt , instal·lat entre la plaça Karl Marx i el Nus de la Trinitat , permet calcular la velocitat mitjana en l’àmbit controlat. Si necessites més informació sobre l’estat del trànsit en temps real visita RACC Infotransit.

Informació a ctualitzada a 20 de febrer de 2018.