Recomanacions i accessoris útils per viatjar amb autocaravana o càmper

Por: RACC Blog

Una de les tendències viatgeres en auge des de fa un parell d’anys és viatjar amb autocaravana, caravana o càmper. És una opció ideal per gaudir de les vacances amb tota llibertat, a prop de la natura i al teu ritme.

Abans de sortir de viatge et recomanem fer uns preparatius mínims. La ruta pot estar més o menys programada, això dependrà del teu esperit aventurer. Però fer una previsió de què has de portar et resultarà molt pràctic en el teu dia a dia.

Accessoris útils per viatjar amb autocaravana (caravana o càmper)

A l’hora de preparar un viatge d’aquest estil val la pena tenir a mà una llista dels accessoris útils, perquè una vegada en marxa i amb “la casa a sobre” tinguis tot l’imprescindible per gaudir de l’experiència. A més, aquesta llista també és aplicable en la majoria dels casos per a viatges en caravana o càmper.

1. Portabicicletes

Emportar-te les teves bicicletes quan viatges amb autocaravana és molt pràctic, ja que això et permetrà moure’t pel teu compte quan la caravana estigui instal·lada al lloc on et quedis a dormir. Per portar-les de forma segura és imprescindible instal·lar un portabicicletes.

2. Sensors d’aparcament o retrovisor amb càmera de visió posterior

Una de les preguntes més freqüents a l’hora de viatjar amb autocaravana és si és molt difícil de conduir. En general no ho és, sobretot si evites carrers molt estrets, i aparcar resulta molt més fàcil si fas servir aquesta mena d’accessoris per a caravanes, com sensors d’aparcament i retrovisor del darrere amb càmera.

3. Estabilitzadors

Els estabilitzadors t’ajudaran a anivellar l’autocaravana, caravana o fins i tot càmper quan t’instal·lis en un terreny, sobretot si és molt irregular. El més habitual és usar els de capçal o bola de remolc, encara que els vehicles més nous i ben equipats ja solen portar de sèrie estabilitzadors electrònics.

4. Claraboies

Instal·lar una claraboia al sostre és molt recomanable, no només per aportar llum natural a l’interior, sinó també per ventilar i regular la temperatura tant a l’estiu com a l’hivern.

5. Esglaons portàtils

Els graons portàtils t’ajudaran a salvar l’altura i entrar/sortir de l’autocaravana amb més comoditat. El nostre consell: assegura’t que siguin antilliscants, per evitar patinades i accidents.

6. Elements de seguretat

Et recomanem afegir alguns accessoris de seguretat per viatjar amb autocaravana amb tota tranquil·litat, com un tancament antirobatori bloquejador de pedals, tanca de seguretat exterior i balda o qualsevol altre tipus de pany interior.

7. Barbacoa i/o paeller

Un dels accessoris imprescindibles en qualsevol viatge amb caravana és una barbacoa o un paeller per poder cuinar el menjar a l’exterior. Una cuina portàtil, que puguis treure a fora, també és una bona idea.

8. Taula i cadires exteriors + punt de llum

L’espai en una autocaravana o una caravana és reduït, no parlem ja en una van camperitzada. Per guanyar espai no hi ha res millor que viatjar amb un conjunt de taula i cadires d’exterior i un punt de llum, per il·luminar de nit.

9. Tendal

En algun moment del viatge tocarà fer la bugada, els càmpings i les àrees de caravàning solen disposar, previ pagament, de rentadores que pots fer servir per rentar la roba, però necessitaràs algun accessori propi on estendre-la.

10. Farmaciola de primers auxilis

Per si de cas, a part de viatjar amb una assegurança de viatge RACC, et recomanem que portis una farmaciola de primers auxilis on, entre altres coses, a l’estiu no pot faltar repel·lent de mosquits, si viatges a zones humides i en plena natura.

11. Mesures antiincendis

Per evitar ensurts, inclou a la llista d’accessoris per viatjar amb autocaravana, caravana o càmper un detector de fum portàtil i un extintor petit.

12. Persianes, mosquiteres i tendals

Equipa bé l’autocaravana amb persianes per evitar que hi entri la llum mentre dorms, mosquiteres sobretot a l’estiu i tendals que et permetin tenir zones amb ombra on gaudir d’esmorzars i menjars a l’exterior, o simplement d’una bona migdiada.

 

Aplicacions útils per viatjar amb caravana

Hi ha diverses aplicacions útils per als fans del caravàning. Recorda verificar amb la teva companyia de telefonia mòbil condicions de roaming, si viatges per Europa, ja que pot tenir límit de dades en itinerància. Aquestes són 3 de les més recomanades:

  • Caramaps: per crear la teva pròpia ruta amb tota la informació actualitzada sobre serveis, aparcaments, llocs on pernoctar, etc.
  • Campercontact: cercador d’àrees de caravàning en més de 55 països, amb ressenyes i fotos.
  • Park4night: per trobar llocs recomanables on pernoctar i activitats per fer a la zona.

Idees d’on viatjar amb autocaravana

Tot a punt? Abans de començar el viatge, consulta aquí la informació sobre les cobertures de l’assegurança de cotxe per viatjar amb caravana i evita ensurts durant el teu viatge.