RutaRACC amb cotxe per la Comunitat Valenciana

Por: RACC Blog

Una proposta de turisme de proximitat per a aquest estiu és aquesta RutaRACC amb cotxe per recórrer tot el que cal veure a la Comunitat Valenciana, des de Peníscola fins a Alacant. Puges a un nou Seat Ateca per fer aquest viatge per la costa valenciana?

Costa dels Tarongers i els seus 120 km de platges

Comencem al nord, en aquesta part de la costa valenciana, a la província de Castelló, hi ha dues parades que són obligades:

Peníscola és la joia de la corona per veure a la Comunitat Valenciana. Aquesta localitat és molt famosa no només per la platja, sinó també pel nucli antic emmurallat i el seu impressionant castell templer, conegut com el Castell del Papa Luna, que és un dels llocs que no et pots perdre en una visita a Peníscola, tan pintoresc que va servir com a escenari per a la sèrie Joc de trons. Aprofita la visita al màxim anant a veure també el far de Peníscola i l’església de Santa Maria.

Al Parc Natural de la Serra d’Irta podràs gaudir de la natura, fer rutes de senderisme i descobrir platges i cales amagades, si prefereixes escapar-te de l’enrenou dels llocs més turístics de litoral valencià.

Benicàssim té aires del nord, per això se la coneix com “la Biarritz de València” o “la petita Sant Sebastià”. Banyada per extenses platges on remullar-te a l’estiu, tampoc cal perdre’s la coneguda Ruta de les Viles, les cases senyorials que es mostren una al costat de l’altra al per tot el passeig marítim, des de la Torre de Sant Vicent fins a la platja Voramar.

València i Albufera, visites imprescindibles a la Comunitat Valenciana

Seguim cap al sud amb dues parades imprescindibles en aquesta guia per saber tot el que cal veure a la Comunitat Valenciana, en concret de la seva famosíssima costa.

La ciutat de València cal visitar-la amb calma, perquè hi ha molt per veure. Entre els seus principals llocs d’interès trobem la Catedral, la Llotja de la Seda, el barri del Carme i el Mercat Central i, en contrast, la Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Oceanogràfic.

El Parc Natural de l’Albufera és natura en estat pur i un dels llocs més bonics per veure a la Comunitat Valenciana. Es troba només a 10 quilòmetres de la ciutat de València, per la qual cosa val la pena visitar-lo en una ruta de nord a sud o a l’inrevés. L’Albufera és el llac d’aigua dolça més gran d’Espanya i hi ha diverses rutes que pots fer pel parc, tant a peu com amb bicicleta. Però, sens dubte, el millor moment per gaudir de l’Albufera és el capvespre.

Separades del Parc Natural de l’Albufera per les dunes, et recomanem una parada a les platges de Devesa o al Salent, si et ve de gust banyar-te al mar.

La nostra pròxima parada serà a Cullera, un dels pobles costaners més populars per veure a la Comunitat Valenciana, on destaquen el castell del segle X i el far, encara en funcionament i considerat un dels més bonics del país.

La Costa Blanca i les platges més famoses

Amb el nom de Costa Blanca es coneix el litoral de la província d’Alacant i una de les zones més turístiques de la Comunitat de València, per això, entre tots els llocs que cal visitar, us recomanem els que tenen un encant especial, però encara n’hi ha molts més.

La primera parada en aquesta etapa de la RutaRACC per la Comunitat Valenciana pot ser Dénia, una de les destinacions més famoses, on a part de les seves platges pots descobrir un ric patrimoni cultural. Si prefereixes alguna cosa més tranquil·la, continua cap a Xàbia, un dels indrets de la Costa Blanca més especials, per les seves platges, l’aire mariner del seu nucli antic i el seu entorn natural.

Seguim la ruta arribant a Calp, on podem veure la curiosa imatge del litoral, amb el Penyal d’Ifac, una roca de més de 300 metres d’altura a la qual pots pujar per gaudir de les vistes de la costa alacantina des de dalt.

Si al principi d’aquesta ruta parlàvem de la joia de la corona de la Costa dels Tarongers, aquí a la Costa Blanca tenim una altra joia: Altea, que sens dubte és un dels pobles costaners més bonics per visitar a la Comunitat Valenciana. Recorre Altea la Bella, la part antiga de la localitat, i perd-te entre les cases de pescadors blanques, una imatge de postal.

Arribem a la fi d’aquesta ruta per la costa de la Comunitat Valenciana a Alacant per passejar pel seu nucli antic, entre cases acolorides i flors, i visitar el castell de Santa Bàrbara on acabarem el nostre viatge.

Reserva el teu viatge a RACC Viatges i comparteix la teva experiència amb nosaltres deixant un comentari o usant l’etiqueta #RutaRACC a les teves xarxes socials.