Saps amb quantes copes marques positiu?

Por: RACC Blog

Sant Joan, Cap d’Any, Festes Majors, etc., són nits especials en les que segurament et prens alguna copa de més. Però, saps amb quantes copes marques positiu? És qüestió de cadascú saber fins on pot arribar, però el conductor ha de conèixer perfectament quina és la frontera legal per poder-se posar al volant.

Consum d'alcohol en cap d'any

Saps amb quantes copes marques positiu?

Diferències entre edats i sexes

El millor, com sempre, és que si beus no condueixis, però si tot i així prens alguna cosa per brindar, et convé saber que afecta de manera diferent segons edat i sexe, tal com pots veure a la infografia.

amb quantes copes marques positiu

També pots veure representada quina és la percepció real, no la subjectiva, del teu entorn si decideixes finalment posar-te al volant. En general, la sensació de qui ha de conduir és que encara que hagi begut alcohol es creu prou centrat per agafar el cotxe o la moto, i fins i tot l’eufòria dóna una sensació de major control, però res més allunyat de la realitat. Tots els estudis científics coincideixen a dir que aquest límit està molt més a prop del que sembla.

La festa s’ha d’acabar bé!

No complir amb la normativa pot acabar en un contratemps d’imprevisibles conseqüències, les pitjors les personals, però també les que afecten la butxaca i els punts del carnet. Pots veure amb detall les quantitats màximes de mil·ligrams d’alcohol en aire en els diferents casos i quant pot costar a Saps com estalviar fins a 1.000 euros conduint?

Més controls policials

Has de ser conscient que en nits especials els controls es multipliquen, però és que les possibilitats que circulin cotxes amb conductors en un “estat no adequat” són grans. Les autoritats estan per millorar la seguretat i per tant la seva presència ha de ser superior a la de la resta de l’any. La paciència és una bona aliada en aquests casos.

Si es dona el cas, mai has de caure en la temptació de negar-te a fer la prova de l’alcohol, perquè es considera un delicte.