La DGT bonificarà fins amb dos punts per realitzar cursos de conducció de moto

Por: RACC Blog

L’usuari de motocicletes és un dels més vulnerables i l’augment de la sinistralitat d’aquest vehicle no ha passat desapercebut per la Direcció General de Trànsit, que s’ha proposat protegir aquest col·lectiu amb la implantació de noves mesures. El col·lectiu motociclista ha estat el que menys ha reduït la sinistralitat en els últims deu anys, a més d’haver estat el parc mòbil que més ha crescut en l’última dècada.

L’any 2009 hi havia 2,9 milions de motos registrades, mentre que el 2018 aquesta xifra va arribar als 3,5 milions i no para de créixer a un ritme del 3% anual, mentre que la resta de parc automobilístic ho fa en un 1%.

Ja us vam explicar quines eren les infraccions més greus amb moto, un aspecte que ens porta a les xifres de sinistralitat, ja que el 2009 els motociclistes van suposar un 16% del total de les víctimes mortals, mentre que el 2018 el percentatge va augmentar fins al 20%, la qual cosa significa que aquest col·lectiu va ser el que va experimentar un major augment.

Totes aquestes dades unides a les de la resta de vehicles han obligat la DGT a modificar la normativa de trànsit i endurir sancions econòmiques i de punts respecte a diferents actuacions durant la conducció, com amb l’ús de telèfons mòbils, el cinturó de seguretat, els detectors de radars, els avançaments i els cursos de conducció segura per a motociclistes. Amb aquests últims els conductors podran recuperar punts en cas de pèrdua.

En el cas de les motos, encara està per definir quin tipus de curs s’ha de fer per aconseguir sumar els dos punts promesos, ja que la DGT encara no ha fet públics els requisits. Malgrat no haver marcat terminis concrets, s’espera que aquesta mesura sigui efectiva en els pròxims mesos i que, potser, sigui extensiva als conductors de cotxes.

La realització de cursos de conducció segura és un dels grans avantatges a l’hora d’adquirir coneixements i habilitats en la conducció, tant sobre dues o com sobre quatre rodes.

Ja havíem explicat que els guants seran obligatoris i un altre dels canvis més significatius, aplicats des del 12 de novembre del 2020, ha estat la modificació en l’obtenció del carnet de conduir, que passa de sis mesos a dos anys l’autorització per realitzar les proves “a la carretera”. Per a l’obtenció de l’A2 serà obligatori l’ús de motos que com a mínim tinguin 15″ de roda davantera, establint per a l’AM, l’A1 i l’A2, un equipament obligatori que consti de casc homologat, jaqueta, pantalons i botes específiques i guants. A més sempre és important recordar quina mena de moto puc conduir amb carnet de cotxe.