RutaRACC amb moto: de Seva a Arenys de Mar

Por: RACC Blog

Provem la BMW F750 GS Adventure 40 aniversari en una ruta des de la muntanya cap al mar, partint de Seva (Osona), fins a Arenys de Mar (Maresme).

Començarem la ruta amb la BMW F750 GS Adventure en una localitat molt coneguda pel món de la moto: Seva. Aquesta petita localitat va passar a ser mundialment coneguda per ser el lloc de naixement del primer campió del món espanyol en la categoria reina del motociclisme: Àlex Crivillé. Un lloc de pelegrinatge dels amants del motociclisme, que poden rendir homenatge a aquest pioner en l’estàtua que el campió té a la rotonda d’entrada per la BV-5303, lloc des d’on arrencarem la nostra #RutaRACC. També un altre mite com Pep Bassas té el seu lloc en forma de bust, sent un altre dels il·lustres de la població.

Seva

Aquesta petita localitat és el punt de partida d’una ruta amb moto cap a la costa, per carreteres secundàries de corbes que ens faran gaudir al màxim sense la necessitat d’arriscar gens. La població, de 3.500 habitants, està emmarcada a la comarca d’Osona, prop de nuclis com Tona o Taradell.

Al centre urbà podem visitar l’església de Santa Maria de Seva, una construcció romànica de segle XI que protegeix tot el nucli antic de la població. Si parlem de construccions històriques, podrem visitar la Sagrera fortificada que envolta l’edifici sagrat i que data de segle XIV.

Des del portal del Montseny iniciem el recorregut per la BV-5301 que ens portarà a la següent parada, al poble del Brull.

El Brull

Travessat per la carretera en direcció al Montseny, arribem al Brull, una localitat de poc més de 250 habitants on ens rep l’església de Sant Martí, un edifici també romànic i del segle XI, però on també es poden admirar les muralles del Montgròs, una construcció defensiva ibera que tanca l’estret que porta el mateix nom.

Amb aquest patrimoni, tornem sobre de l’F750 GS, la germana petita de l’F850, amb la qual comparteix la major part dels seus components. La diferència més gran entre elles, a més de la potència, la trobem en la suspensió davantera, ja que la 750 no munta una forquilla invertida, sinó que n’equipa una de tradicional.

Coll Formic

Iniciem l’ascens des del Brull pel sinuós traçat en direcció al Montseny, on abans coronarem el Coll Formic, un port de 1.145 m d’altitud, el punt més alt de la ruta. Des d’allí, on hi ha zona d’aparcament, parteixen multitud de rutes senderistes per la zona muntanyosa.

La carretera és apta per a tots els nivells, però com en totes, cal extremar la precaució, ja que durant la major part del recorregut es condueix pel costat del barranc –sempre que ho fem en el sentit d’aquesta ruta–, per la qual cosa l’anticipació serà fonamental.

Montseny

El Montseny és un dels recorreguts motards per excel·lència a Catalunya. La seva multitud de corbes la fan una carretera ideal per gaudir, però està molt transitada durant els caps de setmana i els festius per vehicles i ciclistes. Aquest massís muntanyenc té un total de 31.064 hectàrees, forma part de la serralada Prelitoral i de tres comarques: Vallès Oriental, Osona i la Selva, i separa el litoral de la Plana de Vic. El Turó de l’Home (1.702 m) és el cim més alt. Al Montseny podem estar en contacte directe amb la natura amb multitud d’activitats a l’aire lliure.

Al poble de Montseny podem fer una parada al camí abans de seguir traçant corbes amb la nostra BMW F750 GS Adventure, una cridanera moto amb els colors de celebració del 40 aniversari –groc i negre– per commemorar l’esperit aventurer iniciat el 1980 amb l’R8o G/S.

Arenys de Mar

Després d’un descans a la ruta, comencem el descens en direcció a Sant Esteve de Palautordera, deixant enrere el primer tram de corbes per iniciar la part relaxada del viatge. Quan acabem de baixar, enllaçarem amb la C-35 en direcció a Sant Celoni, per agafar la C-61 en direcció al mar. Aquest serà el segon tram de corbes, però per una carretera més ampla i amb un menor angle de gir. Travessarem Vallgorguina, Collsacreu, la Creueta i Arenys de Munt, abans d’albirar la platja a Arenys de Mar.

Arenys és un dels molts exemples de població de costa del Maresme. Un lloc d’estiueig amb vida més enllà de l’època estival i on resideixen uns 16.000 habitants.

El seu principal monument és l’església de Santa Maria d’Arenys, construïda entre els segles XVI i XVII, on trobem un dels retaules barrocs més importants i ben conservats de Catalunya. El museu Marès de la Punta, l’edifici Estudi de Pilots –seu del Museu Mollfulleda de mineralogia– i les torres de defensa construïdes per contenir la pirateria barbaresca són els principals monuments de la vila.

Com no podia ser d’altra manera en una localitat de costa, les platges i el port esportiu són la principal atracció en període d’estiu, on podrem gaudir d’un bany merescut i de la gastronomia de la zona, mentre admirem la nova BMW F750 GS Adventure 40 aniversari.

Fitxa de la ruta

Sortida Seva (Osona)
Destinació Arenys de Mar (Maresme)
Distància 55 km
Temps 1 h 20 m (sense parar)
Dificultat Fàcil
Despesa en combustible 3,34 € (cost estimat)
Dades tècniques  BMW F750 GS
Etiqueta Etiqueta C

Mapa de la ruta completa

Us animeu a fer aquesta ruta? Si descobriu nous punts d’interès, deixeu un comentari o compartiu-los amb l’etiqueta #RutaRACC

Galeria de fotos