La seguretat viària dels nens: aprendre a anar a l’escola de manera autònoma i segura

Por: RACC Blog

Els Camins Escolars són trajectes ideats a les ciutats per fomentar els viatges a peu i en bici de manera autònoma i segura, potenciant la seguretat viària dels nens. Una nova auditoria del RACC, analitza cinc camins de Barcelona i resol que hi ha marge de millora d’aquests circuits.

la seguretat viària dels nens

Treballar per la seguretat viària dels nens

Els resultats obtinguts reflecteixen que cal que es faci una revisió regular dels seus criteris de seguretat. A més de promoure més activitats divulgatives i d’informació entre els pares i tutors per part de l’Administració, escoles i AMPA.

L’informe ha detectat que la seguretat viària encara és reduïda, sobretot a causa de la poca senyalització en l’entorn escolar i l’existència de cruïlles amb poca visibilitat als passos de vianants. Aquest fet és un clar desincentiu perquè els pares s’animin a estimular l’autonomia i responsabilitat dels més petits.

la seguretat viària dels nens

Entre les propostes de millora es planteja revisar temps semafòrics; ampliar voreres, posar tanques a les voreres que hi ha davant les portes de les escoles; promoure un bon manteniment de les marques viàries i reduir la velocitat de circulació, així com fomentar l’accés amb bicicleta.

 

Font: Revista RACC.