Així és la primera competició de patinets elèctrics

Per: David Felipe

competicion patinete electrico

T’imagines una cursa de patinets elèctrics al circuit d’F1? Imagina-ho bé, perquè a vegades la realitat supera la ficció, i és que la primera competició de patinets elèctrics veurà la llum aquest 2022. La competició es diu eSkootr i està inspirada en la Fórmula E, la versió elèctrica de la Fórmula 1 que tots coneixem. Una cursa sobre rodes en la qual uns patinets que arribaran fins als 100 km/h s’enfrontaran pels carrers de les ciutats europees. T’expliquem com serà aquesta primera competició de patinets elèctrics i tots els detalls.

Un campionat 100% elèctric inspirat de la Fórmula E

Les competicions de cotxes elèctrics estan en plena expansió, ja que combinen sostenibilitat i diversió en un mateix esport. De fet, l’ambaixador d’aquest campionat serà Lucas di Grassi, campió de Fórmula E. El principal objectiu d’aquest nou esdeveniment és fer créixer un esport de motor ecoresponsable, que tingui en compte els perills a què s’enfronta el nostre planeta. I és que quan alguna cosa es posa de moda i, a més, és utilitzada a mig món, no hi ha límit ni fre que l’aturi.

Quines són les característiques especials d’aquests patinets elèctrics?

Els patinets que correran a la competició han estat desenvolupats i prototipats per Williams Advanced Engineering, empresa que ja treballa a la Fórmula 1. És lògic pensar que aquests vehicles elèctrics tindran unes característiques molt diferents de les que presenten els que veiem al carrer:

  • Poden arribar als 100 km/h
  • Estan compostos de 2 motors, un a cada roda.
  • Les bateries tenen una autonomia de 10 minuts.
  • Els circuits seran de 400 i 1.000 metres, un esprint en tota regla.
  • Tenen un xassís de fibra de carboni, com el dels pneumàtics de l’F1.
  • La carrosseria és de fibra natural.
  • Tenen elements de suspensió mecanitzats per a un millor amortiment.
  • I tot això en un patinet que pesa 35 kg.

Per la ciutat és millor no córrer riscos: respecta els límits de velocitat, circula per les vies habilitades i compta sempre amb una assegurança per a patinets elèctrics, com ara l’assistència RACC Scoot, que està amb tu en cas d’accident o avaria.

Una competició de patinets elèctrics pel centre de la ciutat

El campionat encara no està definit, però probablement les curses es correran als carrers més coneguts de les ciutats de diferents països. Es desenvoluparan durant un cap de setmana i es disputaran els trofeus en modalitat individual i per equip.

El primer cas reunirà els dissabtes uns 30 pilots per competir en rondes de circuits curts (d’uns 10 minuts cadascuna) de les quals sortiran classificats els millors corredors. Diumenge serà el dia destinat a les proves grupals que enfrontaran un total de 10 equips compostos per 3 pilots cadascun, els que facin els millors temps arribaran a la final. Caldrà esperar una mica més per saber tots els detalls d’aquesta competició de patinets elèctrics, però continuarem informant-te!

Descobreix més sobre Patinets elèctrics: saps per on i com han de circular a la ciutat?

foto: eSkootr Championship