Esports de neu per posar-te en forma i gaudir de l’hivern

Per: Revista RACC

El descens de les temperatures i els paisatges nevats conviden a abrigar-se i aventurar-se en algunes de les activitats pròpies d’aquesta estació. Sol o en companyia, és temps d’activar-se.

Arriba la temporada de neu i, en conseqüència, la pràctica dels esports d’hivern. A soles, divertint-se en família o compartint acció i riallesamb amics, l’activitat física a baixes temperatures ofereix altes dosis d’adrenalina i diversió i certs riscos davant dels que convé protegir-se amb l’ajuda de RACC Sport.

Esquí

Escapa’t amb la família i gaudeix del paisatge alpí i nevat que regala una jornada d’esquí. Des dels petits de la casa que fan els seus primers passos fins als adolescents que desafien les pistes més difícils, tothom troba el seu ritme i repte. Aprofita per compartir anècdotes, xerrades i alguna selfie o vídeo, entre  descensos, trasllats i pauses per recarregar energies.

Entre els imprescindibles, més enllà dels esquís: un bon equipament format per casc, ulleres, protecció solar i roba tèrmica.

Patinatge sobre gel

Sobre un estany gelat o en una pista, el patinatge sobre gel és una bona activitat per mantenir-se en forma, tant jugant hoquei com simplement patinant. Quan l’esport es practica en grup, es fomenta una interacció lúdica entre tots els participants, que complementa els beneficis físics que s’obtenen amb aquesta activitat.

Raquetes de neu

Aventura’t a una travessia en raquetes de neu amb tota la família i gaudeix del so de la natura mentre trepitges sobre nevat i contemples els paisatges que t’envolten. Hi ha diferents nivells que s’adapten a totes les edats i condicions físiques.

No oblidis portar aigua i alguna cosa de menjar, roba i calçat adequat per a la neu. I tingues present sempre la climatologia, ja que pot canviar ràpidament a la muntanya.

Esquí de travessia

Aquesta pràctica, també denominada esquí de muntanya o skimo, requereix uns coneixements avançats i una bona planificació prèvia. Després de la pujada amb els esquís coberts de pells de foca, per evitar que llisquin, es produeix el descens. Sigui sols o acompanyats, és important seleccionar àrees segures per esquiar durant la baixada. En aquesta activitat física, el propòsit és simplement gaudir de la muntanya.

Snowboard

Aventura’t sobre pendents nevats amb els teus girs i salts en aquest esport d’hivern carregat d’habilitat i adrenalina. Tant si busques la solitud i una relació més propera amb la muntanya, com si prefereixes gaudir d’un repte col·lectiu entre amics, anècdotes i rialles, l’snowboard i les seves múltiples modalitats s’adapten a cada estil amb una gran llibertat d’acció i una vinculació total amb el paisatge natural.

Múixing

En aquesta activitat d’hivern, basada en la conducció de trineus tirats per gossost, deixa’t portar per la sensació de velocitat i el so dels esquís del trineu lliscant sobre paisatges coberts de neu. Guia’l personalment o comparteix l’aventura amb amics: la fusió entre la marxa del trineu i la quietud de l’entorn són màgics, tant com la connexió amb els huskies o samoiedes, les típiques races de gos alpí que participen en aquests esports de neu.

Recorda que la seguretat és primordial en la neu, per aquest motiu protegeix-te amb l’assegurança d’esquí del RACC.