F1 a Barcelona: un gran premi de cine amb Rush, Niki Lauda i… Bernard o Bernie?

Por: RACC Blog

Circuit Barcelona CatalunyaEl Gran Premi d’Espanya de F1 ja és aquí. Aquest cap de setmana el Circuit de Barcelona-Catalunya es vesteix de gala per a atendre els aficionats. Són quatre dies d’espectacle pur. La Porsche Supercup, la GP2, la GP3 i la F1. Sis curses en total, més de cinc hores de música de motors a fons.

Els assistents podran trepitjar la pista per primer cop

Dues novetats importants si tens entrada: la primera, podràs accedir i trepitjar la pista un cop acabada la cursa el diumenge, com ja passa a les grans cites de Monza i Melbourne. I la segona, que amb les entrades del GP es podrà accedir els dies dels entrenaments de F1. I a tot això hi pots sumar els moments clàssics dedicats als aficionats: la visita a la línia de boxes dijous, la firma d’autògrafs dels pilots o la projecció d’una pel•lícula a les 18 pantalles gegants de televisió. És una manera de fer passar una estona agradable als aficionats puntuals que estaran esperant l’obertura de les portes (obren a les sis i mitja de diumenge) per a agafar el millor lloc de la nombrosa i espaiosa pelouse poblada d’arbres.

Enguany toca el film Rush. Un dels protagonistes és Niki Lauda i l’altre, Bernie Ecclestone (surt poc, però ja manava molt).

Per cert, ara fa vint anys va ser el mateix Niki Lauda qui va esbossar el dibuix per a situar la barrera de pneumàtics a la recta Nissan, en aquell GP del 94 després de les morts de Senna i Ratzenberger. Al vídeo següent, a l’1:31.

Bernie va tenir sempre confiança en Niki i aleshores era assessor de seguretat per als grans premis. Aquella nit de divendres, Niki va aparèixer a la sala de premsa demanant un fax i un din A4. De l’esbós al tovalló es va passar a una fulla de fax. Mentrestant, Bernie i Max Mosley estaven sopant a l’Hotel Juan Carlos I esperant la proposta de Lauda. Un membre de l’equip de premsa va marcar el número de fax i Niki va trucar per telèfon, demanant per Bernie Ecclestone. Dos minuts més tard van negar que Bernie hi fos. Niki es va mossegar el llavi, i va insistir. Amb un to més alt va acabar dient: “És que aquest Charles Bernard que vostè diu és el Bernie que jo busco!”

La resta és història, però vint anys més tard Niki Lauda serà de nou el protagonista a Barcelona, a les pantalles i a la línia de boxes, tutelant el domini dels Mercedes de Hamilton i Rosberg. I el tal Charles Bernard continua manant…

De debò et perdràs un espectacle com aquest, amb totes les comoditats i extres que ofereix el Circuit de Barcelona-Catalunya? Fes servir la RACC Master o RACC Joves amb els descomptes i passa-ho d’allò més bé amb l’espectacle de la F1 a Barcelona.

Vols saber més sobre la relació històrica de la F1 amb Barcelona? Llegeix la RACC Magazine i descobreix alguns moments mítics.