Com actuar si trobem un cop al cotxe aparcat

Por: RACC Blog

L’has deixat ben aparcat i, quan vas a buscar-ho, trobes un cop al cotxe. Malauradament, aquesta situació passa amb força freqüència i, en molts dels casos, el conductor que ha causat el dany no s’identifica i se’n va sense fer-se càrrec de la reparació. En aquest cas, l’ha de pagar el vehicle afectat sense tenir-ne culpa? L’assegurança es fa càrrec d’alguna cosa?

golpe coche

6 passos per solucionar un cop al cotxe aparcat

Si has trobat un cop o una rascada al cotxe aparcat al carrer, segueix les següents recomanacions per solucionar-ho:

  1. No moguis el cotxe del lloc on està estacionat. Això és molt important! Un canvi de lloc pot afectar la resolució de l’accident.
  2. Analitza totes les parts del cotxe i fes algunes fotos dels punts afectats. Guarda-les per si les necessites en algun moment.
  3. Mira si hi ha persones al teu voltant i pregunta’ls si han presenciat l’accident perquè puguin informar-te o puguin declarar com a testimonis. Veus càmeres de videovigilància al teu voltant?
  4. Si el conductor que ha causat el dany ha deixat alguna nota amb les seves dades personals, posa’t en contacte amb ell.
  5. Revisa la pòlissa de la teva assegurança de cotxe, tens contractada la cobertura de danys propis al vehicle? En algunes companyies, aquesta cobertura es fa càrrec de cops al cotxe aparcat, sempre que l’hagis estacionat en llocs permesos.
  6. Posa’t en contacte amb la teva asseguradora i explica-li què ha passat. Tingues a mà la documentació del cotxe i la pòlissa.

No trobo el responsable del cop, he de pagar jo?

En el cas que no tinguis contractada la cobertura de danys propis a l’assegurança, que el cotxe estigui al carrer (no en un aparcament) i el conductor que ha produït el cop no s’hagi identificat ni posat en contacte amb tu, hauràs d’assumir tu la reparació 👎

golpe coche

Assegurança a tot risc: Tens el cotxe assegurat a tot risc? En aquest cas, pots declarar el sinistre perquè l’assegurança es faci càrrec de la reparació dels danys del cop. En cas que tinguis una franquícia contractada, recorda que haurà d’abonar l’import que havies pactat per cada costat afectat.

Què passa si el cop al cotxe es fa en un pàrquing privat?

El pàrquing privat ha de comptar amb una assegurança que es farà càrrec de la resolució i reparació d’aquesta mena d’accidents que poden tenir lloc a les seves instal·lacions. És el cas, per exemple, de les places de pàrquing que comparteixen els veïns, en edificis d’habitatges. L’assegurança de la propietat se n’ha de responsabilitzar, però en el cas que es negui a realitzar la reparació o a abonar els danys, l’usuari podrà reclamar per via judicial.