Tips per a tornar a la rutina i combatre el Jet Lag

Per: Claudia Casas

Tags:
combatir jet-lag

Reincorporar-se a la rutina diària després d’un viatge pot ser molt complicat, especialment si s’experimenta jet lag. A l’entrada d’avui et proporcionem alguns consells pràctics per a facilitar aquesta transició i minimitzar els efectes del desfasament horari.

1. Prepara el teu cos abans del viatge: Abans de partir, intenta ajustar gradualment el teu horari de somni per a acostar-ho al del destí. Si vas cap a l’est, fica’t al llit abans; en canvi si vas cap a l’oest, més tard. Això pot ajudar el teu cos a adaptar-se més fàcilment una vegada arribis.

2. Mantingues una hidratació adequada: Mantenir-se hidratat és bàsic, especialment durant el vol. L’aire en els avions pot ser molt sec, la qual cosa contribueix al jet lag. Evita l’alcohol i la cafeïna, ja que poden alterar el somni i augmentar la deshidratació.

3. Ajusta la teva exposició a la llum: la llum natural és un poderós regulador del rellotge biològic. Si viatges cap a l’est, busca exposició a la llum matutina; si viatges cap a l’oest, busca llum en la tarda. Això ajuda al teu cos a reajustar el seu rellotge intern.

4. Mantingues un horari regular en arribar: Una vegada en el teu destí, tracta de seguir un horari regular per a menjar, dormir i fer exercici. Això pot ajudar a reajustar el teu rellotge intern més ràpidament.

jet lag y rutina

5. Considera prendre suplements de melatonina: La melatonina és una hormona que regula el somni. Prendre suplements de melatonina pot ajudar el teu cos a ajustar-se a un nou horari. No obstant això, és important consultar a un metge abans d’usar-la.

6. Evita les migdiades llargues: Encara que puguis sentir-te molt cansat després d’un viatge, evitar les migdiades llargues pot ajudar-te a ajustar-te més ràpidament a la nova zona horària. Si necessites una migdiada, intenta que no duri més de 20 minuts.

7. Realitza activitat física: L’exercici pot ajudar a reajustar el teu rellotge intern. Fins i tot una caminada lleugera o estiraments suaus poden ser beneficiosos.

8. Crea un ambient propici per a dormir: Assegura’t que el teu entorn per dormir sigui tranquil, fosc i fresc. Utilitza cortines opaques i considera fer servir taps per a les oïdes o una màscara per a dormir si és necessari.

9. Ajusta els teus menjars:  Menjar segons l’horari del teu destí pot ajudar-te a ajustar el teu rellotge intern. Evita menjars pesats i rics en carbohidrats abans de dormir, ja que poden pertorbar la son.

10. Sigues pacient i flexible: Recorda que adaptar-se a una nova zona horària pot prendre diversos dies. Sigues pacient i flexible amb el teu cos mentre s’ajusta.

En resum, la clau per a superar el Jet Lag i tornar a la rutina amb èxit és preparar-se amb anticipació, mantenir un horari regular, i ser conscient de la importància de la llum, la son, i l’alimentació.

Recorda que amb l’assegurança de viatge del RACC estaràs totalment protegit en els teus viatges.

Potser t’interessa: Les 15 millors destinacions per viatjar a l’octubre

No et perdis: La guia de viatge