Les 15 millors destinacions per viatjar a l’octubre

Per: Deyanira García

Viatjar fora de la temporada d’estiu és una tendència cada cop més seguida perquè es troben més bones ofertes i destinacions menys concorregudes, però també és una manera de trencar amb la rutina i gastar el que ens queda de vacances abans que s’acabi l’any… O potser només necessites una excusa per sortir i recarregar piles? Si el teu cas és qualsevol d’aquests, pren nota de les millors destinacions per viatjar a l’octubre!

Alguns consells per al pròxim viatge

  • Reserva el viatge amb temps, t’ajudarà a aconseguir millors preus i més disponibilitat.
  • Sempre somiem en unes vacances ideals, però què podem fer si cancel·len el vol? Entre molts altres imprevistos que poden sortir en un viatge sempre és millor ser previngut i contractar una assegurança de viatge.
  • No t’oblidis de revisar la documentació, abans de viatjar, de verificar si la teva companyia inclou roaming i de canviar diners si els necessites, per portar una mica de cash.
  • Prepara la ruta i els llocs que pots visitar, així podràs aprofitar més bé el temps quan siguis a lloc.

Quines són les millors destinacions per viatjar a l’octubre?

A l’altra punta del planeta, on el clima comença a ser més càlid, a destinacions properes on gaudir dels colors de la tardor, en aquesta llista trobaràs idees per a tots els gustos i pressupostos:

  1. Lanzarote: l’única destinació espanyola inclosa dins la llista de millors destinacions 2023 per Tripadvisor. Viatjar fins a les Illes Canàries per poder gaudir d’un clima càlid tot l’any és sempre una bona opció!
  2. Argentina: a l’hemisferi sud a l’octubre comença a notar-se la primavera i és el moment ideal per descobrir una de les destinacions més desitjades pels viatgers: des de Terra de Foc a l’increïble Perito Moreno.

  1. Tailàndia: el continent asiàtic és ple de destinacions per viatjar a l’octubre i és que el clima és sempre favorable, tot i que cal tenir en compte les èpoques de pluges en segons quines zones. Tailàndia és un dels viatges que es pot fer perfectament quan aquí és tardor.
  2. Nova York: la ciutat que mai no dorm es pot visitar durant tots els mesos de l’any, però si busques preus barats, l’octubre és un bon mes, quan Central Park es tenyeix de colors vermellosos i apareixen les pistes de patinatge sobre gel.
  3. Flandes: aquesta regió belga és ideal per a una escapada tardorenca de 3 o 4 dies. Bruges, Gant, Lovaina…, hi ha molt per descobrir a Flandes!, per això per nosaltres és un dels millors llocs on anar a la tardor.
  4. Islàndia: a la tardor comença l’època de les aurores boreals, un espectacle de llums que tenyeix el cel de les regions més àrtiques de colors verdosos. Una experiència única!

  1. El Marroc: si busques una destinació exòtica per viatjar a la tardor, el Marroc és una opció a valorar. El clima a l’octubre és perfecte per a una ruta per tot el país o una escapada a Marràqueix o Fes.
  2. Japó: una altra bona opció per viatjar a l’octubre és el país nipó. Tòquio, Kyoto, la muntanya Fuji, Takayama, Hakone, Hiroshima… són llocs que no et pots perdre del Japó!
  3. Kenya: l’octubre encara és un bon mes per viatjar a Kenya i gaudir de l’espectacle de la gran migració.

  1. Perú: una altra destinació on a l’octubre trobaràs un clima primaveral i un viatge que t’assegurem que no podràs oblidar: pocs llocs al món tenen més màgia que el Machu Picchu.
  2. Praga: la capital de la República Txeca és una altra de les escapades que més ens agrada recomanar per viatjar a l’octubre. Encara que, posats a fer, Viena, Budapest, Berlín o París també ens semblen molt temptadores
  3. Egipte: visitar el Caire i fer un creuer pel Nil a l’octubre, quan la calor no és tan sufocant, és una altra de les opcions que no pot faltar en aquesta llista de les millors destinacions per viatjar a la tardor.

  1. Lapònia: igual que a Islàndia, també a la Lapònia finlandesa és possible des de finals de setembre i principis d’octubre veure aurores boreals, si el clima és propici. T’animes?
  2. Dubai: si vols fugir del fred i endinsar-te en un país exòtic on tot és gran i luxós, viatjar a l’octubre a Dubai segur que encaixa en els teus plans.
  3. Índia: tanquem la llista amb aquest país que no deixa indiferent ningú. Nova Delhi, Jaipur, Jodhpur t’enamoraran, però no tant com el Taj Mahal.

Potser t’interessa: Consells per viatjar amb cotxe aquest estiu

No et perdis: La guia de viatge