Destinacions increïbles on viatjar a l’hivern 2023

Per: David Felipe

Esperar fins a l’estiu per anar-te’n de viatge se’t fa molt llarg? Aquí trobaràs moltes idees per inspirar-te, si t’estaves preguntant on podies anar a l’hivern.

Quins són els avantatges de fer un viatge a l’hivern?

  • Els preus de transport i allotjament són més barats, ja que és temporada baixa.
  • Hi ha menys gent als llocs més turístics. Faràs menys cues o, fins i tot, podràs comprar entrades amb descomptes.
  • Un viatge et serveix per trencar amb la monotonia, ja que de gener a Setmana Santa amb prou feines hi ha cap festiu.

On viatjar a l’hivern

Abriga’t bé perquè aquestes destinacions ideals per a amants del fred t’encantaran!…, encara que no tant si ets d’aquelles persones a qui agrada viatjar a llocs càlids. En aquest cas, no et perdis les nostres idees de viatges per allargar (o recordar) l’estiu.

Vagis on vagis, amb bufanda i guants o amb banyador i xancletes, recorda la importància de contractar una assegurança de viatge. Que cap imprevist t’espatlli les vacances!

Idees de viatges especials

  • Si t’estàs pensant on viatjar al febrer, aprofita per viure els carnavals en ciutats on aquesta festa se celebra d’una manera molt especial, com ara Tenerife o Venècia. I si tens més dies, per què no el Brasil?
  • Una altra de les destinacions on viatjar al febrer és qualsevol ciutat romàntica per celebrar Sant Valentí, com París o Roma. Encara que si prefereixes sortir dels tòpics, et recomanem també Porto, Edimburg o, a l’altra banda de l’oceà, Nova York!
  • Però, si hi ha un viatge per fer a l’hivern que és realment increïble, és anar més enllà del Cercle Polar Àrtic, a Islàndia o Finlàndia, per veure aurores boreals.

Destinacions per gaudir del fred

I, ara sí!, destins freds, molt freds, per gaudir d’un viatge increïble a l’hivern:

Anar al Canadà a l’hivern

A l’hivern al Canadà les temperatures són molt baixes, però imagina’t com pot ser de bonic visitar ciutats com el Quebec o Montreal nevades.

La naturalesa canadenca és espectacular. A l’hivern, encara que molts animals hibernen, als parcs nacionals és possible també trobar-te amb algun ant, i llocs com Banff o Jasper són destinacions ideals per esquiar o fer snowboard. Per cert, sabies que al Canadà també és possible veure aurores boreals?

Suïssa per als amants de la neu i l’esquí

També pensant en amants de l’esquí i la neu, Suïssa destaca com una de les destinacions més interessants on anar a l’hivern. Zermatt és el lloc més famós per esquiar, si prefereixes fer una mica de turisme més urbà, et recomanem escapar-te a Zuric o Ginebra. Des de qualsevol d’aquestes ciutats pots fer excursions a llocs propers desplaçant-te fàcilment amb tren. Per exemple, des de Ginebra et recomanem visitar Montreux i el Llac Leman.

Escapada a Budapest i les aigües termals

Ens encanta el fred i Budapest és una ciutat fascinant on viatjar a l’hivern!, i també on entrar en calor d’una manera molt típica i especial: submergint-te en les aigües termals mentre a l’exterior les temperatures són gelades.

Tens més dies? Combina Budapest amb Viena i/o Praga, tres ciutats que val la pena visitar a l’hivern!

Romania i el comte Dràcula

Si penses en Romania, penses, sens dubte, en Dràcula i sí, hi ha molt més per veure a Romania en qualsevol època de l’any, però no podràs negar que és impossible imaginar-te el comte Dràcula a l’estiu. El clima hivernal li donarà a la teva visita al castell de Bran el toc ideal.

Però també aprofita l’ocasió per visitar Bucarest, la capital del país, el centre històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO de Sighisoara, Sibiu, Brasov o Maramures i Bucovina, coneguda pels monestirs.