Guia pràctica per viatjar a Tenerife aquest estiu

Per: David Felipe

En aquest nou article et proposem viatjar a un dels destins de les Illes Canàries més famosos i més ben valorats i compartim tot el que cal veure a Tenerife amb aquesta guia pràctica, perquè passis unes vacances completes i inoblidables.

Com arribar-hi i com moure’s per Tenerife

Hi ha vols directes de línia regular a Tenerife des de les principals ciutats de la Península. Al nostre cercador de viatges pots veure les diferents opcions i preus i contractar tot el paquet de viatge, incloent-hi l’allotjament.

Tenerife és l’illa més gran de les Canàries, de manera que el més pràctic és reservar un cotxe de lloguer per a moure-t’hi al teu aire. Recorda, abans de contractar el teu cotxe de lloguer, seguir els nostres consells pràctics per preparar un viatge amb cotxe.

Abans de viatjar a Tenerife

  • Comprova que tens tota la documentació en regla (DNI, Carnet de Conduir).
  • Contracta una assegurança de viatges amb cobertures Covid-19 i que també cobreixi en cas de cancel·lació del viatge.

Què es pot veure a Tenerife

El bon clima que hi ha tot l’any fa que Tenerife sigui una de les destinacions nacionals estrella durant els 365 dies de l’any. Si planeges viatjar a aquesta illa de contrastos, no et pots perdre res d’això:

 Natura en estat pur: el Teide i molt més

Inevitablement, quan pensem en Tenerife ens teletransportem dalt del Teide, situat al centre de l’illa. Amb els seus 3.700 metres d’altitud, aquest volcà és una de les excursions imprescindibles per fer a Tenerife, però n’hi ha més:

  • Veure les curioses formacions dels Roques de García.
  • Visitar el drago mil·lenari d’Icod de los Vinos, d’entre 800 i 1.000 anys, al parc del Drago.
  • Endinsar-te a la formació volcànica de la Cueva del Viento.
  • Al·lucinar amb les vistes dels penya-segats de Los Gigantes.
  • Fer senderisme pel barranc de l’Infierno, una ruta apta per a tots els nivells i amb un paisatge espectacular, o les muntanyes d’Anaga.

Pobles amb encant per veure a Tenerife

Entre els pobles i les localitats més pintoresques de l’illa de Tenerife destaquen:

San Cristóbal de la Laguna: antiga capital de l’illa, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco. Destaca per la seva arquitectura colonial i les cases de colors.

La Orotava: segons nosaltres, la joia de Tenerife. L’Ajuntament i la Casa dels Balcons amb el seu bonic pati interior són dues visites imprescindibles.

Puerto de la Cruz: una localitat molt turística on tindràs ocasió de banyar-te al llac Martiánez.

Candelaria: de visita obligada la Basílica de Nostra Senyora de Candelaria i l’ermita de San Blas.

Santa Cruz de Tenerife: el parc García Sanabria i l’espectacular Auditori Adán Martín, obra de Santiago Calatrava, són alguns dels llocs més famosos per visitar a l’actual capital de l’illa.

Millors platges de Tenerife

Des de platges de sorra blanca a altres d’origen volcànic. Aquestes són les 10 millors platges i zones de bany de Tenerife:

  1. Los Cristianos
  2. Platja de Las Américas
  3. Platja de Diego Hernández
  4. Platja de Los Guíos
  5. Piscines naturals a Garachico
  6. Piscina natural de Jover
  7. El Charco de la Laja
  8. Platja el Bollullo
  9. Platja de Benijo
  10. Platja de Las Teresitas

Rutes escèniques per Tenerife

Tenerife és una destinació perfecta per fer algunes rutes escèniques entre paisatges de contrastos. Et recomanem recórrer la carretera de corbes entre Santiago de Teide fins a Buenavista del Norte i gaudir de la posta de sol des de la Punta de Teno, el mirador de Chipeque.

Si hi vas amb canalla…

Si és un viatge en família, no et pots perdre Loro Parque, un parc temàtic on els més petits podran passar un dia diferent i molt divertit, entre animals i plantes, situat a Puerto de la Cruz, o el parc aquàtic de Siam Park.

Altres excursions recomanables

  • Visitar l’Observatori Astronòmic del Teide.
  • Fer una excursió amb vaixell per a albirar cetacis.
  • Recórrer el jaciment arqueològic de Güímar.

Què s’ha de menjar a Tenerife

No pots anar a Tenerife sense tastar el famós gofio, la ropa vieja o les papas arrugadas amb mojo picón i mojo verd. Per tastar el millor de la gastronomia de Tenerife et recomanem menjar als restaurants més típics, coneguts amb el nom de “guachinches”.

Si estàs buscant un viatge a Tenerife o a qualsevol altra destinació per a aquest estiu, contacta amb l’Agència de Viatges RACC.