La màgia de Santa Claus a Lapònia

Por: RACC Blog

Comença l’època nadalenca i ens hem proposat portar-te a visitar Santa Claus a Lapònia sense moure’t de sofà. Aquest singular personatge viu al Cercle Polar Àrtic i, si alguna vegada vas a Finlàndia a l’hivern, aquesta és una de les experiències de la qual gaudiràs més.

Et garantim que després d’aquest viatge tornaràs a creure en la màgia de Nadal!

On viu Santa Claus a Lapònia?

Santa Claus, Sant Nicolau, Pare Noel…, aquest simpàtic personatge rep molts noms i són moltes les històries que se n’expliquen. La casa del Pare Noel a Lapònia es troba a Rovaniemi i el lloc on viu es diu Santa Claus Village, just sota el traçat de la línia del Cercle Polar Àrtic.

Encara que, com t’expliquem més avall, tot va començar amb una petita cabana per fer-hi una celebració que no tenia res a veure amb Nadal, actualment és un complex amb diverses atraccions turístiques, hotels, botigues i restaurants. Descarrega’t aquí el mapa del lloc o, si ho prefereixes, fes clic aquí i visita l’Aldea de Santa Claus en directe a través de la webcam.

És un lloc ple de màgia on els elfs treballen sense parar per tenir a punt tots els regals que s’han de repartir la nit de Nadal!

Santa Claus en Laponia

Santa Claus Village ©Rovaniemi Visit Finland

 

Què es pot fer al Santa Claus Village?

Des de la comoditat d’estar a casa i a través de la pantalla et teletransportem a l’Aldea de Santa Claus. Però abans de viatjar virtualment creiem que per ambientar-te és millor posar una mica de música ambient com aquesta llista de reproducció de nadales finlandeses.

Ara sí…, tot a punt per a una experiència única?

Aquestes són les coses que et proposem fer:

 

Visitar l’oficina de Santa Claus

L’oficina oficial de Santa Claus es va establir aquí el 1992 i des de llavors ha estat sempre oberta. És l’edifici principal del Village i aquí és on treballen Santa Claus i els elfs. És el moment més especial del viatge, si vas amb nens!

Santa Claus Village

Oficina de Santa Claus ©Riku Pihlanto Visit Finland

 

Enviar una carta des de l’Oficina de Correus

Aquesta Oficina Postal rep més de mig milió de cartes a l’any dirigides a Santa Claus enviades des de tot el món. Aquí els elfs també tenen molta feina!

Viatjar al passat

Com a curiositat, a tocar de l’Oficina Postal hi ha el Roosevelt Cottage, la primera cabana que es va construir aquí, el 1950, per celebrar una cerimònia en honor de la visita de la primera dama dels Estats Units, Eleanor Roosevelt.

 

Entrar a la casa de la Sra. Claus

Visitem la casa de la Sra. Claus per descobrir més coses sobre les tradicions de la vida a l’àrtic i les seves delicioses receptes culinàries per escalfar-nos una mica.

 


 

Travessar el Cercle Polar Àrtic

La Cerimònia del Cercle Polar Àrtic és una celebració amb la qual s’honoren totes les persones que tenen la sort de travessar la línia màgica, una activitat molt especial que pots fer amb trineu o amb moto de neu!

 

Veure de prop la fauna típica de l’Àrtic

No podràs veure un os polar real (i millor així!), però a Santa Claus Village sí que hi ha rens, huskies i altres animals típics d’aquestes terres.

Santa Claus Village

Trineu de rens a Lapònia ©Juho Kuva

Huskies en Finlandia

Huskies a Lapònia ©Juho Kuva

 

I, ja que hi som…, entrem a Snowman World!

Abans de deixar el poblet, visitem Snowman World, on tot està fet de neu i gel, hi ha fins i tot un hotel i un bar de gel!, i moltes més activitats dedicades a tota la família.

Quan anar a Lapònia?

Un viatge a Lapònia és molt especial per molts més motius a part de Santa Claus: paisatges blancs, activitats de neu, aurores boreals… Descobreix què pots veure a Finlàndia a l’hivern aquí.

Si, després d’aquest viatge virtual, has decidit que algun dia vols anar a Lapònia, has de saber que encara que a l’hivern és quan més gent es desplaça a aquesta regió finlandesa per visitar Santa Claus, el Village està obert tot l’any. Rovaniemi és una destinació molt especial també a la primavera-estiu, quan els dies es fan eterns i els paisatges blancs es converteixen en frondosos boscos verds.

 

Més informació sobre viatges i ofertes a l’Agència de Viatges RACC.