Ruta per carretera de Barcelona a Tarragona, entre vinyes i el mar

Per: Sandra Mariages

Prepara el cotxe o l’autocaravana, posa’t en marxa amb aquest recorregut, que consta de 6 etapes, i gaudeix d’un viatge molt especial que et portarà del mar a la muntanya, passant per paisatges plens de vinyes.

Alguns consells per preparar la ruta per carretera de Barcelona a Tarragona

Campings en la ruta por carretera de Barcelona a Tarragona

Ruta Grand Tour de Catalunya al teu aire

Un dels avantatges més grans de fer aquesta ruta amb caravana o cotxe és que pots adaptar-la al teu ritme i a les teves preferències. El que és important és gaudir del viatge.

Primera etapa: Barcelona

Comencem a Barcelona, on hi ha molt per veure. Si vols donar un toc especial al teu viatge, el millor és recórrer-la amb bicicleta. Entre els llocs imprescindibles per visitar no poden faltar el barri Gòtic, Montjuïc i la Vila Olímpica.

Però si hi ha alguna cosa per la qual la ciutat destaca és el Modernisme: la Sagrada Família, el Parc Güell, l’Hospital de Sant Pau, la casa Batlló… Si no coneixes la ciutat, et recomanem com a mínim passar-hi una nit.

Ruta Carretera Barcelona Tarragona

Grand Tour de Cataluña | Barcelona

Segona etapa: de Barcelona a Montserrat

Després d’acabar de conèixer la ciutat, ens posem en marxa cap a Montserrat. Pel camí hi ha diversos llocs interessants on pots fer parada durant aquesta ruta per carretera, com la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, o la ciutat de Terrassa, amb un ric patrimoni modernista industrial.

A Monistrol de Montserrat trobaràs el tren cremallera, la millor manera per pujar a la muntanya de Montserrat gaudint d’aquest paisatge tan característic format per peculiars formacions rocoses. També podeu accedir-hi amb el telefèric, per gaudir de les vistes des de l’aire.

La idea és arribar a Montserrat a última hora de la tarda, buscar un càmping on dormir amb la teva tenda o caravana i gaudir d’una primera nit enmig d’aquest paratge natural.

Tercera etapa: de Montserrat a Solsona

Et proposem començar el dia fent un trekking pel Parc Natural de Montserrat o, si prefereixes alguna cosa una mica més calmada, sentir el Virolai cantat per l’Escolania de Montserrat.

De camí cap a Solsona, destí final de l’etapa d’avui, també pots visitar el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el bonic poble de Mura, amb el seu pintoresc nucli històric medieval i el monestir de Sant Benet de Bages.

Aquesta nit et proposem buscar un lloc on acampar a prop de Solsona o fins i tot a la Vall de Lord, un lloc ideal per practicar esports d’aventura.

Mura - Tram 1 Grand Tour de Cataluña

Grand Tour de Cataluña | Mura

Quarta etapa: de Solsona al Penedès

Després de passar la nit a la província de Lleida, l’etapa següent d’aquesta ruta per carretera per Catalunya et portarà al Penedès, terra de vinyes. Però abans d’arribar-hi et recomanem parar a la localitat de Cardona per visitar-hi el castell i les mines de sal o a la ciutat de Manresa, on pots fer una interessant ruta modernista.

Quan arribis a Sant Sadurní d’Anoia, et suggerim seguir la ruta Miravinya i gaudir de les vistes del paisatge de vinyes de l’Alt Penedès des d’algun dels cinc miradors que componen aquest atractiu recorregut a peu, i descobrir més sobre el procés d’elaboració del cava al Centre d’Interpretació.

Ruta carretera de Barcelona a Tarragona

Grand Tour de Cataluña | Penedès

Cinquena etapa: del Penedès a Sant Salvador

Seguim en marxa per canviar els camps vinícoles pel mar. De camí pots incloure a la teva ruta per carretera amb caravana o cotxe el castell d’Olèrdola.

La parada següent, i un dels highlights d’avui, serà la bonica localitat costanera de Sitges, on et recomanem aparcar el vehicle i perdre’t caminant pels carrerons del nucli antic, on trobaràs també el Museu Maricel.

La nit d’avui la passarem a Sant Salvador, on va viure Pau Casals, la casa d’estiueig del qual, avui reconvertida en museu, es pot visitar. Aquesta nit et recomanem buscar un lloc per dormir en un càmping o un hotel a prop del mar.

Grand Tour de Cataluña

Grand Tour de Cataluña | Sitges

Sisena etapa: de Sant Salvador a Tarragona

L’etapa final d’aquesta ruta per carretera ens portarà fins a Tarragona, però abans val la pena endinsar-se en la coneguda com a Ruta del Cister, visitar el monestir de Montferri, obra de Josep Maria Jujol, que va treballar amb Gaudí, i que recorda la muntanya de Montserrat, o alguna altra localitat costanera amb encant com Altafulla.

Ja arribats a Tarragona, abans de posar punt final, serà el moment de viatjar al passat recorrent l’amfiteatre Tarraco, la plaça del Fòrum i el circ romà. Encara que tampoc no poden faltar la catedral, la rambla Nova o el barri de pescadors del Serrallo.

Ruta por carretera de Barcelona a Tarragona

Grand Tour de Cataluña | Santes Creus, Ruta del Cister