RutaRACC amb cotxe per la Galícia més espectacular: de la Costa da Morte a les Ries Altes

Per: David Felipe

Galícia no és només el Camí de Santiago, per això no hi ha res millor que una ruta amb cotxe per descobrir els secrets d’aquesta terra verda, de paisatges increïbles i bona gastronomia. En aquest article et proposem descobrir alguns dels llocs més genuïns i autèntics de Galícia. El recorregut inclou Santiago de Compostel·la, la Costa da Morte, A Corunya i els seus voltants i Lugo, amb el colofó ​​final de la platja de les Catedrals.

Aquesta #RutaRACC d’una setmana, que la fem amb el nou Ford Kuga ST 220 PHEV, pot fer-se en qualsevol època de l’any, ja que sempre és un gust passejar per les ciutats i els pobles que visitaràs en aquest viatge. Però com que també inclou algunes de les platges més famoses de Galícia, t’aconsellem anar-hi entre maig i setembre, quan les temperatures són més estivals.

Abans d’emprendre el viatge, et recomanem tenir en compte els nostres 6 consells per fer una ruta amb cotxe sense sorpreses, en què trobaràs dades pràctiques i recomanacions per organitzar els teus trajectes i gaudir al màxim de l’experiència.

Santiago de Compostel·la, imprescindible encara que no siguis pelegrí

La nostra ruta per la Galícia més espectacular comença a Santiago de Compostel·la. No cal ser pelegrí per visitar a la Praza do Obradoiro la seva famosa catedral, una de les més boniques de tot el país. Altres llocs a visitar de la capital gallega són la plaça de la Immaculada, el monestir de San Martín Pinario, la plaça de Quintana i la plaça de les Platerías amb la font dels Cavalls, el Mercado de Abastos i el parc de l’Alameda, on podem parar a descansar, si el temps acompanya. Fora del nucli antic val la pena acostar-se a la moderna Cidade da Cultura o pujar fins a Monte Pedroso per gaudir de les vistes.

Praza do Obradoiro i la catedral, a Santiago de Compostel·la, Galícia

Des de Santiago de Compostel·la et recomanem visitar Noia, una pintoresca localitat portuària, i Castro de Baroña, un antic assentament pesquer del segle I aC a la ria de Muros e Noia.

També val la pena visitar Negreira, situat en un bonic paratge natural i parada obligada per a tots els pelegrins que segueixen la seva ruta fins a Fisterra.

Costa da Morte, un lloc espectacular per visitar a Galícia

La Costa da Morte, a l’Atlàntic, destaca pels seus paisatges agrestos, els seus pobles amb encant i els fars. Diuen que Galícia és terra de meigas i, sens dubte, aquí descobriràs la màgia gallega en estat pur.

En aquesta etapa de la ruta amb cotxe per Galícia et recomanem visitar, com a mínim, aquests deu llocs d’interès:

  • Fisterra: literalment “la fi de la terra”, amb dues boniques platges de sorra blanca de Langosteira i O Rostro. És també el punt final del Camí de Santiago.
  • Far de cap Touriñán: un dels molts fars per veure a Galícia.
  • Muxía: poble costaner on destaca el Santuari de Nostra Senyora de la Barca i que recorda en primera persona el desastre del Prestige del 2002.
  • Cap Vilán: un dels fars més bonics de la ruta i també el més tràgic, ja que, per tractar-se d’un lloc esquerp, en les seves aigües van naufragar molts vaixells.
  • Punta do Boi i Cementiri dels Anglesos: molt a prop del far de cap Vilán es troba aquest memorial que rendeix tribut al torpediner anglès que va naufragar aquí el 1890.
  • Laxe: en aquest bonic poble destaca el pintoresc far, la curiosa platja dels Cristalls i la de Soesto.
  • Punta Roncudo: trobaràs al penya-segat de Roncudo un altre far i les creus d’Os Percebeiros, en honor dels pescadors morts en aquestes abruptes aigües.
  • Punta Naringa: el seu far, amb forma de vaixell, és el més modern de tots els de la Costa da Morte.
  • Cap de Sant Adrià: amb boniques vistes a la platja de Seaia, Malapica i les illes Sisargas.
  • Malapica: última localitat d’aquest recorregut costaner.

Costa da Morte, Galícia

La Corunya

La següent etapa d’aquest viatge amb cotxe per Galícia que et proposem ens porta fins a la ciutat de la Corunya. Aquí és imprescindible visitar la Torre d’Hèrcules i, als seus peus, l’enorme mosaic de la Rosa dos Ventos. Tampoc ens hem de perdre el seu nucli antic amb la plaça de María Pita, centre neuràlgic de la ciutat, el convent de Santo Domingo i el castell de Sant Antoni. Per gaudir d’unes bones vistes et recomanem pujar al mirador de Sant Pere i per relaxar-te, res millor que un passeig per la platja de Riazor.

Des de la Corunya et recomanem visitar les Ries Altes. Betanzos és un dels pobles que cal visitar a Galícia, amb un encant molt especial. Al Ferrol es troba la platja de Doniños, una platja natural increïble. Seguint amb el recorregut per les Ries Altes, és necessari arribar fins a San Andrés de Teixido, no només per complir amb la seva llegenda, que diu que s’hi ha d’anar almenys una vegada a la vida, sinó també perquè aquí comença una preciosa ruta fins al cap Ortegal.

Cap Ortegal, Galícia

Lugo i la famosa platja de les Catedrals

L’última parada d’aquest viatge serà Lugo, des d’on podràs gaudir dels últims racons per veure a Galícia abans de tornar a casa. El nucli antic de Lugo està envoltat d’una muralla que pots recórrer donant un agradable passeig. Altres llocs a visitar són la catedral, la plaça de Santa Maria i, sens dubte, la plaça Major plena de vida amb els seus restaurants i cafeteries.

Les Ries Altes comprenen la part nord-oest de la província de la Corunya i tot el litoral de Lugo. Així doncs, pots seguir recorrent la costa gallega amb llocs tan especials com Ortigueira, el colorit poble d’O Barqueiro i el cap Estaca de Bares, on es troba el far més septentrional de la península Ibèrica.

Però, sens dubte, si hi ha un lloc imprescindible de la costa de Ribadeo és la platja de les Catedrals, la platja més famosa de Galícia. Per visitar la Praia das Catedrais has de tenir dues coses molt importants en compte: la primera, que cal visitar-la amb marea baixa i la segona, que cal reservar-hi entrada en època de temporada alta per controlar el turisme.

Caminar entre els arcs formats per l’erosió de la mar a les roques és una experiència única i el punt final perfecte per a aquest viatge per la Galícia més espectacular.

Platja de les Catedrals, Galícia

Us animeu a fer aquesta ruta? Si descobriu nous punts d’interès, deixeu un comentari o compartiu-los amb l’etiqueta #RutaRACC. Troba a RACC Viatges tota la nostra oferta de rutes Fly & Drive.

La ruta en imatges