Sèries de televisió que inspiren a viatjar

Per: Revista RACC

pont des arts paris

Com es decidia on es viatjava abans que existissin el cinema i la televisió? Segurament per la recomanació d’amics o familiars o per la lectura d’un llibre. En l’època de més esplendor de la ficció televisiva, les sèries inspiren els viatges. Aquí en tens unes quantes propostes.

1. “Emily in Paris”, french chic vs. glamur americà

París (França). El París més glamurós és l’escenari d’aquesta comèdia que enfronta la visió de la vida i el luxe de francesos i nord-americans. Els llocs clàssics de París no hi falten. Si vols visitar el barri de l’Emily, has d’anar al Barri Llatí, a la Place de l’Estrapade. Allà mateix hi ha el Cafè de la Nouvelle Marie i Terra Nera, el restaurant Les Deux Compères de Gabriel.

2. “Outlander”, el viatge en el temps

Escòcia (Regne Unit). Aquesta història d’amor i aventures té com a protagonista principal les Highlands escoceses. Visita Inverness, on va començar tot. Craigh na Dun, les pedres a través de les quals Claire viatja en el temps, no existeix. Sembla que es van inspirar en Clava Cairns. Apropa’t a Culloden, per veure l’escenari de la batalla, i a Midhop Castle, la llar dels Fraser.

3. La naturalesa salvatge de “Els Durrell”

Corfú (Grècia). La sèrie sobre les aventures dels Durrell a Corfú és una glopada d’aire fresc. Algunes localitzacions que no t’has de perdre: el port de Corfú i Mon Repos, on va néixer el difunt duc d’Edimburg, i els espectaculars penya-segats de Cap Drastis, al nord. A Kalami et pots allotjar a la Casa Blanca, on va viure Lawrence Durrell.

4. La Nova York de moda de “Sex and the City”

Nova York (Estats Units). Quatre dones a la trentena viuen, treballen i s’obren a l’amor i al sexe d’una manera que no s’havia vist fins aleshores a la televisió. La sèrie va immortalitzar la Nova York més de moda: Meatpacking District, Magnolia Bakery o botigues de moda com Prada o Manolo Blahnik. Encara funciona un tour organitzat pels llocs més emblemàtics de la sèrie.

5. “Borgen”. Política i un toc danès

Copenhaguen (Dinamarca). Què hi ha millor que recórrer Copenhaguen en bici. Això és el que fa la primera ministra de la sèrie Borgen, que va en bici a la feina. El Palau de Christiansborg, la seu reial del Govern i del Parlament danesos, és clau a la sèrie, i a la font dels jardins de la Royal Library els protagonistes mantenen discussions i negociacions.

Més informació al telèfon 93 208 70 00, a les agències i a racctravel.com

Per Mónica Galindo Revista RACC