Comprovacions bàsiques del cotxe: El que has de revisar abans de conduir

Per: Claudia Casas

comprobar coche antes conduccion

Quan et disposes a sortir a la carretera, ja sigui per a un viatge curt o un viatge llarg per carretera, és fonamental assegurar-te que el teu vehicle estigui en òptimes condicions.  Això significa, que és recomanable realitzar comprovacions bàsiques del cotxe abans de conduir, ja que no sols garanteix la teva seguretat, sinó també la dels altres usuaris de la carretera.

En aquest article, explorarem quines són les comprovacions bàsiques del cotxe que has de revisar de manera ràpida abans de posar-te al volant:

Comprovacions bàsiques del cotxe: els Pneumàtics

Els pneumàtics són una part crucial del teu vehicle, ja que són l’únic punt de contacte entre el teu automòbil i la carretera. Comprovar el seu estat és essencial per a evitar problemes durant el camí. Algunes coses importants que has de tenir en compte:

  1. Pressió dels pneumàtics: Assegura’t que la pressió dels pneumàtics sigui l’adequada. Pots trobar la pressió recomanada en el manual del propietari o en una etiqueta dins de la porta del conductor. Una pressió incorrecta pot afectar l’estabilitat i el rendiment del teu cotxe.
  2. Profunditat de la banda de rodadura: La profunditat mínima legal de la banda de rodadura sol ser d’1.6 mil·límetres. Un desgast excessiu pot reduir la tracció i augmentar el risc d’accidents en condicions adverses com en pluja o neu.
  3. Danys visibles: Inspecciona visualment els pneumàtics i cerca tallis, inflors o objectes incrustats. Qualsevol mal podria resultar en una pèrdua de pressió o fins i tot una rebentada.comprobar estado coche

Comprovacions abans de conduir: els Frens

Els frens són crucials per a la teva seguretat a l’hora de conduir. Assegura’t que estiguin en bon estat abans de sortir a la carretera:

1. Nivells de líquid de frens: Verifica el nivell del líquid de frens en el dipòsit corresponent. Si està baix, pot ser un indici de desgast de les pastilles de fre.
2. Pastilles de fre: Escolta qualsevol soroll inusual en frenar. Aquests són signes que les pastilles de fre poden necessitar ser reemplaçades.
3. Discos de fre: Inspecciona visualment els discos de fre a la recerca de desgast excessiu o esquerdes. Els discos en mal estat poden afectar la capacitat de frenat.

Comprovacions bàsiques del cotxe: Llums

Les llums són un altre aspecte important per a la nostra visibilitat i la comunicació amb altres vehicles. Verifica ràpidament les llums del teu vehicle:

1. Fars: Assegura’t que els fars estiguin nets i alineats correctament per a una il·luminació òptima. Reemplaça les bombetes foses immediatament.
2. Llums de fre i llums posteriors: Demana a algú que pressioni el pedal de fre mentre revises que les llums de fre i les llums posteriors funcionin correctament.
3. Llums de senyalització: Assegura’t que les llums de senyalització, incloent-hi les llums de gir i les llums d’emergència, funcionin perfectament.

Comprovacions bàsiques: la Bateria

Una bateria en bon estat és essencial per a arrencar el motor. Aquí tens algunes comprovacions bàsiques del cotxe relacionades amb la bateria:

  1. Borns de la bateria: Assegura’t que els borns de la bateria estiguin nets i ajustats correctament per a una connexió segura.
  2. Nivell d’electròlit: Si tens una bateria amb cel·les obertes, verifica el nivell d’electròlit i agrega-li aigua destil·lada si és necessari.
  3. Voltatge de la bateria: Si tens un voltímetre, verifica el voltatge de la bateria. Una bateria feble pot fallar en qualsevol moment.

comprobación vehículo

Comprovacions abans de conduir: Oli del motor

L’oli del motor és vital per al funcionament adequat del teu vehicle. Has de verificar-ho regularment:

  1. Nivell d’oli: Comprova el nivell d’oli utilitzant la vareta de mesurament. Si està per sota del nivell recomanat, agrega oli segons les especificacions del fabricant.
  2. Qualitat de l’oli: També és important assegurar-se que l’oli sigui el tipus i la qualitat adequats per al teu vehicle.
  3. Canvi d’oli: Segueix el programa de canvi d’oli recomanat pel fabricant per a mantenir el motor en bon estat.

T’acabem de mostrar unes comprovacions bàsiques per a garantir la teva seguretat i la dels altres en la carretera. Prendre’t uns minuts per a revisar els pneumàtics, frens, llums, oli del motor i la bateria pot demorar-te uns minuts, però val la pena que aquests ítems estiguin en perfecte estat.

A més, amb l’assegurança de cotxe de RACC i un manteniment regular del teu vehicle, conduiràs perfectament protegit i allargaràs la vida útil del teu cotxe.

Potser t’interessa: Conduir tranquil: La clau per a un viatge segur

No et perdis la Guia del bon conductor