Les noves marques viàries, què signifiquen?

Por: RACC Blog

Els veïns de la localitat de Nava de Roa, a Burgos, fa poc que s’han trobat alguns trams de l’N-122 pintats d’una manera que no havien vist mai. Què volen dir? I per què només estan en aquesta localitat?

Des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, juntament amb la Direcció General de Carreteres, s’està treballant una nova normativa sobre marques viàries amb l’objectiu de millorar la seguretat a les carreteres.

Per ara, s’ha posat en marxa la prova només en un lloc, una travessia de l’N-122, i s’han fet servir dues menes de marques viàries, “dents de drac” i “línies de vora trencades”:

Què ens estan indicant les noves marques viàries?

➡️ Dents de drac: Aquesta marca s’ubicarà al principi de la travessia i obligarà els vehicles a reduir la velocitat respecte al tram anterior, adaptant la conducció a les noves circumstàncies de la carretera.

 

➡️ Línies de vora trencades: Aquesta marca s’ubicarà abans d’un pas de zebra per indicar al conductor que s’hi apropa i que ha de reduir la velocitat.

Aquesta fase experimental permet analitzar l’eficàcia, la percepció i la comprensió dels conductors davant les noves marques viàries abans d’implementar-les del tot als altres trams de la xarxa de carreteres.

Imatges: Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana