Per als joves, continua sent important tenir carnet de conduir i vehicle

Per: Revista RACC

El primer informe de la FIA sobre joves i mobilitat, presentat a través del RACC, aborda les idees, opinions i hàbits principals de la generació Z (entre 16 i 25 anys).

Un 51% dels joves entre 16 i 25 anys, pertanyents a la considerada Generació Z, tenen carnet de conduir de cotxe, i un 18%, permís de moto. Per a aquest segment de la població, disposar d’un cotxe continua sent un objectiu important per a una part de la joventut. El motiu? El 54% considera que disposar de vehicle propi és una eina d’independència i de confort.

Aquesta és una de les conclusions que es desprenen d’un informe sobre Joventut i Mobilitat elaborat per la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) i Kantar, i presentat a través del RACC, com a membre de la FIA, que ha participat activament en l’estudi. Per a la investigació s’han enquestat 9.000 persones de nou països diferents: Espanya, Estats Units, Alemanya, Xina, Índia, Mèxic, Argentina, Austràlia i Kenya.

Conclusions principals

• A més del transport públic, els més joves també aposten pels nous formats, com la mobilitat compartida. I és que el 48% es mostra favorable a ampliar aquests serveis. Es tracta de tot un canvi de paradigma d’acord amb els nous temps, en els quals es valora més accedir a un vehicle puntualment, només quan es necessita.
• Quant a les prioritats dels joves a l’hora de triar un vehicle per moure’s, destaquen la seguretat (38%) i la sostenibilitat (28%).
• Anar a la feina, a estudiar, al metge o a comprar són els motius de desplaçament habituals del 85% dels joves enquestats. Més concretament, el 64% va dir que necessitava alguna mena de vehicle per arribar a la feina, mentre que el 62% va manifestar que accedir-hi era imprescindible per a la seva formació.
• La majoria dels joves enquestats opina que s’hauria de millorar el transport públic: per al 57%, aquesta qüestió era molt important per als desplaçaments quotidians a la seva localitat. A més, un 45% ja participa o manifesta que vol participar activament en la configuració del transport públic de la seva localitat i, a més, el 54% d’aquests joves enquestats s’involucra o es vol involucrar activament en el desenvolupament d’opcions de mobilitat segures i sostenibles.