6 consells pràctics per preparar un viatge amb cotxe

Por: RACC Blog

Si aquest estiu tu també estàs pensant viatjar amb cotxe durant les vacances, et recomanem seguir els nostres consells abans de posar-se en marxa. Tant si has decidit quedar-te a prop de casa i fer turisme nacional com si vols recórrer algun país europeu, aquestes recomanacions et permetran gaudir més de l’experiència i evitar imprevistos que podrien malmetre el teu tan merescut viatge.

Aquestes recomanacions et serviran tant si viatges per carretera per alguna destinació propera amb el teu propi cotxe, com si et planteges fer un viatge Fly & Drive:

Documentació en regla

Assegura’t que el teu permís de conduir nacional és vàlid i porta amb tu tota la documentació necessària durant el viatge.

Et recordem que fora de la Unió Europea i països amb acord bilateral, és obligatori tramitar el Permís de Conduir Internacional i que pots gestionar-ho a través del Servei de Gestoria RACC.

Viatjar amb cotxe sense sorpreses

Evita sorpreses i verifica tot el que t’esmentem a continuació, tant si viatges amb el teu cotxe com si ho fas amb un de lloguer:

  • Si viatges amb el teu propi vehicle

Revisa, abans de sortir, que tot estigui en ordre amb la teva assegurança de cotxe, i que tens el permís de circulació i la ITV, en cas necessari, en regla.

També és recomanable revisar l’estat del teu vehicle: rodes, llums, oli de motor, líquid de frens, etc.

  • Si ho fas amb cotxe de lloguer

Abans de sortir, informa’t bé de les cobertures de l’assegurança inclosa i de les condicions del contracte, per no tenir sorpreses: si la política de gasolina és ple-ple, quantes persones es poden incloure, etc.

Per poder conduir un cotxe de lloguer és imprescindible ser major de 21 anys i tenir una targeta de crèdit a nom del conductor.

Programa la ruta abans de començar el viatge amb cotxe

Tot i que la gràcia de viatjar amb cotxe és la llibertat que t’ofereix, sempre és millor portar la ruta mínimament preparada i seguir els següents consells:

  • No facis trajectes massa llargs i descansa cada cert temps. La DGT recomana fer parades de 20 minuts cada 2 hores de viatge amb cotxe.
  • Evita conduir després de dinar o molt tard a la nit, moments en què el cos pot jugar-te una mala passada.
  • És molt millor, si sou 2 o més conductors, conduir per torns. Encara que per a això hagis de pagar un suplement en cas de cotxes de lloguer.
  • No t’esperis massa a fer gasolina, millor posar benzina quan tens el dipòsit mig ple que patir quan l’agulla està a baix de tot.
  • Reserva l’allotjament amb una mínima antelació, per no haver de fer més tombs dels necessaris quan arribis al teu destí o a una parada en ruta. Tenint dades mòbils pots fer-ho fins i tot el mateix dia per internet.
  • Dorm les hores suficients. Evita els menjars abundants i, per descomptat, no beguis alcohol.

Normes de circulació

Tot i que les normes de circulació són, en línies generals, força semblants a tot el món, cada país té les seves particularitats. Per això, et recomanem que t’informis abans de sortir sobre les principals normes de conducció de país on viatges, com ara límits de velocitat, peatges, etc.

Tingues en compte també que en alguns països és obligatori portar una “vinyeta”, un impost obligatori per circular lliurement pel territori. Alguns dels països on cal portar aquest adhesiu o “vinyeta” són: Àustria, Bulgària, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, República Txeca, Romania i Suïssa.

Pots revisar la normativa oficial dels països pertanyents a la Unió Europea aquí

 

Durant el viatge per carretera

Aquestes recomanacions faran més confortable i amè el viatge amb cotxe:

  • Porta roba còmoda. Evita les sabates amb molta plataforma o taló i les xancletes.
  • Imprescindible que portis les teves ulleres graduades, si en fas servir, i unes de recanvi, per si de cas. No t’oblidis tampoc de les ulleres de sol.
  • Tingues la previsió de portar sempre al cotxe una mica de beguda (aigua o refrescos amb sucre) i un petit snack, per quan paris a descansar.
  • Posa la ràdio mentre condueixes, us animarà a tu i als teus companys de viatge.
  • Si és un viatge amb cotxe amb canalla, porta les cadiretes obligatòries segons la seva edat i coses perquè s’entretinguin durant els trajectes.
  • No portis massa equipatge i, sobretot, posa’n tant com puguis al maleter perquè al vehicle pugueu estar còmodes.
  • Viatja sense límits i estalvia temps i diners amb el ViaT RACC by Bip & Drive.

Informa’t abans de viatjar amb cotxe amb la teva mascota

Si vols prendre la mascota de viatge, assegura’t complir amb les normes de seguretat, usant un transportí, un arnès de seguretat o una xarxa i barres.

Per portar el gos o el gat de viatge dins de la Unió Europea, hauràs de tramitar el Passaport Sanitari Europeu per a Animals de Companyia i tenir xip o tatuatge visible. A més d’algunes vacunes obligatòries com la de la ràbia. Per a un altre tipus de mascotes i per a més informació sobre un país determinat, consulta amb un veterinari.