Allarga la vida del teu vehicle amb quatre consells bàsics

Por: RACC Blog

Manteniment del vehicle Filtres d’oli, pressió dels pneumàtics, escombretes de l’eixugaparabrises… Et sona? No cal ser un expert en mecànica per tenir el cotxe a punt. Hi ha una sèrie de punts bàsics de manteniment que t’ajudaran a tenir cura del teu vehicle, allargar-ne la vida útil i, el més important, augmentar la teva seguretat. T’expliquem com fer-ho.

Pneumàtics

Són una part fonamental de l’automòbil i que més intervenen en la seguretat del vehicle. Nosaltres mateixos podem mesurar la pressió dels pneumàtics a la gasolinera més propera. Recorda que per a fer-ho cal que estiguin freds! Un altre truc és comprovar la profunditat del dibuix: no ha de ser inferior a 1,6 mm.

Nivell d’oli

Fixa’t en el nivell de l’oli mitjançant la vareta. Està entre el nivell màxim i el mínim? Si no és així i està per sota del mínim, afanya’t a canviar-lo. L’oli és el responsable de mantenir lubricat tot l’entramat mecànic de l’automòbil i les peces poden patir un desgast greu si no el canvies amb urgència.

Eixugaparabrises

Els eixugaparabrises tenen escombretes que acumulen pols i pedretes, que poden ratllar la superfície del vidre i dificultar la visibilitat en la conducció, especialment de nit, ja que la llum s’expandirà per les ratllades provocades per les impureses, la qual cosa pot provocar enlluernaments. És important revisar les escombretes i mantenir-les netes i lliures de residus.

Pedal de fre

A l’últim, però no menys important, un pedal de fre que ofereixi resistència o que s’enfonsi massa quan l’accionem és sinònim que alguna cosa no funciona correctament. És cosa nostra adonar-nos-en i anar al taller perquè en revisin les pastilles i els discs. Una detecció del problema a temps no només suposarà un estalvi econòmic, sinó que segurament ens evitarà preocupacions més greus.

Si, a més, ets soci del RACC, ja saps que tens gratis una revisió anual del teu vehicle. Aprofita-la!

Per Victoria Sánchez