¿Com canviar les escombretes dels eixugaparabrises?

Por: RACC Blog

Un dels components del cotxe al qual normalment no prestem la deguda atenció és l’eixugaparabrises. Concretament, l’estat de les escombretes, que en realitat són un element de seguretat molt important.

Hem de procurar que es conservin en perfectes condicions, per no trobar-nos amb sorpreses desagradables quan els necessitem. No hem d’oblidar, a més a més, portar el dipòsit d’aigua per al parabrisa ple, preferentment amb algun líquid netejavidres especial per a cotxes.

En el següent vídeo, el mecànic del RACC Andreu Serrallonga ens dóna alguns consells per canviar les escombretes dels nostres eixugaparabrises.

Quan cal canviar les escombretes?

Alguns fabricants recomanen canviar les escombretes cada any. Però aquest termini pot variar segons l’ús que en fem d’elles i les condicions de la zona on habitualment les fem servir (humitat, pols, sol directe…). Si el cotxe disposa d’eixugaparabrises del darrere, seran tres les escombretes que haurem de canviar.

Consells bàsics

Hi ha diferents tipus d’eixugaparabrises, però per substituir les escombretes sempre hem de seguir uns consells bàsics:

  • Assegurar-nos que les escombretes que comprem per a la substitució són exactament les que necessitem. Les que corresponen a la marca i al model del nostre cotxe.
  • En alguns vehicles nous, els eixugaparabrises no es veuen perquè queden ocults sota alguna coberta o el capó. En aquest cas hem d’activar el mode de canvi d’escombreta que descrigui el manual de l’usuari.
  • Per muntar correctament l’escombreta, hem de fixar-nos en el mecanisme de subjecció de l’escombreta al braç del sistema i activar-lo per desmuntar-lo.
  • Si tenim dos eixugaparabrises al vidre del davant, hauríem de canviar sempre les dues escombretes. És important verificar la longitud de cadascuna i muntar-les al seu lloc per evitar errors.
  • Un cop realitzat el canvi, verificarem que funcionin bé i que no notem cap soroll estrany. També comprovarem que l’escombrat (neteja) sigui perfecte.