Cercar una assegurança per a novells, missió impossible?

Por: RACC Blog

Aconseguir una assegurança per a novells que s’adapti a les teves possibilitats no és fàcil. L’assegurança és obligatòria per llei, però et pots trobar que la prima que has d’assumir sigui alta. Preu, condicions i cobertures s’han de mirar amb lupa perquè poden existir diferències substancials entre unes companyies i altres, i algunes no t’ho posaran fàcil, fins i tot rebutjaran atendre’t perquè no volen assumir riscos. Per prendre la decisió més adequada, el millor és que estiguis informat.

Consells per triar la teva assegurança per a novells.

1.- Com menys experiència, més preu. El problema és que la inexperiència penalitza perquè la sinistralitat entre els joves és superior a la resta de la població. També té molta importància el temps que fa que tens el permís de conduir. En qualsevol cas, si ets un conductor prudent i no tens sinistres, aniràs notant una rebaixa de la prima cada vegada que renovis. L’assegurança per a novells no dura eternament.

2.- Fins a quina edat estàs ‘penalitzat’?: En principi es considera un conductor novell qui té entre 18 i 25 anys, però hi ha companyies que allarguen aquesta edat fins als 28. Per tant, has de fixar-te bé en aquest aspecte si estàs entre els 26 i els 28 anys perquè et pot costar bastant més.

3.- Segons el cotxe que et compris vés amb compte amb el preu de l’assegurança: Quan adquireixes un vehicle, sobretot si és la primera vegada, ho fas amb il·lusió, i si pots el compres d’altes prestacions, però convé que abans de comprar el cotxe t’informis de quant et costarà l’assegurança perquè pots tenir una desagradable sorpresa.

assegurança per a novells

4.- Tercers o tot risc?: Com passa en general, dependrà de si et compres un cotxe nou o de segona mà i de quants anys té. Si és nou, val la pena fer un esforç almenys els dos o tres primers anys, perquè el vehicle té el seu valor més alt. Si en té més de dos o tres, en algunes circumstàncies ja val la pena canviar-la a tercers amb cobertures addicionals. Hauràs de pensar-t’ho bé i valorar les possibilitats, perquè si una assegurança de danys propis ja és cara de per si, en el cas de conductors joves es nota, i molt.

5.- I si poses el cotxe a nom dels teus pares?: Una alternativa per intentar estalviar en el preu de l’assegurança per a novells és que el cotxe vagi a nom d’alguna persona que no estigui en aquesta franja d’edat, com per exemple algun dels teus pares. D’aquesta manera, passaràs a ser segon conductor, i tot i que seguirà sent car, et pots beneficiar d’un millor preu. Però has de mirar sempre les condicions, la “lletra petita”, perquè pots tenir alguna sorpresa.

La conclusió és que quan et compris un cotxe o quan hagis de renovar la pòlissa no et precipitis perquè pots tenir sorpreses desagradables. Acudeix sempre a una companyia de confiança.

A la pàgina web del RACC pots trobar la informació que necessites.

[raccblog url=”https://www.racc.cat/proceso/presupuesto-coche/paso1.html?request_locale=ca” text=”Calcula la teva assegurança de cotxe en 3 minuts” target=”_blank” align=”right”]