Com recuperar els punts del carnet

Por: RACC Blog

Superar el límit de velocitat, la taxa d’alcohol permesa o mirar el mòbil mentre es condueix són només algunes de les infraccions que poden provocar la pèrdua de punts parcial o total del carnet de conduir. Els cursos de sensibilització i reeducació viària permeten tornar a obtenir els punts perduts i, el més important, conscienciar sobre els riscos i els perills que suposa fer infraccions mentre es condueix.

punts del carnet

Recuperar els punts del carnet, com es fa?

He perdut només algun punt del carnet…

En el cas que hagis perdut algun punt del carnet, no cal realitzar un curs. Tornaràs a disposar dels 12 punts, sempre que no cometis una nova infracció de trànsit durant un temps de 2 anys. Si has perdut punts per infracció molt greu, els podràs recuperar estant lliure d’infraccions durant 3 anys.

He perdut bastants punts del carnet…

Per a la recuperació parcial de punts del carnet, amb un màxim de 6 punts, podràs assistir un curs de sensibilització i reeducació viària. Aquest curs té una durada de 12 hores, i pots assistir-hi cada 2 anys.

He perdut tots els punts del carnet…

Per a la recuperació total del permís, caldrà assistir a un curs de sensibilització i reeducació viària durant tot un dia. En aquest cas, el permís de conduir sense cap punt caduca al cap de 6 mesos. Temps vàlid per realitzar el curs de recuperació i, a la fi del termini, superar una prova teòrica.

El nou permís disposarà d’un saldo de 8 punts.

curs recuperacio punts

On es recuperen els punts?

Tens a la teva disposició diferents centres on s’imparteixen cursos de recuperació de punts, que podràs triar segons et convingui. Al RACC disposem de 3 centres a Barcelona. Si t’interessa, contacta amb qualsevol dels nostres centres.

Quin cost té la recuperació de punts?

Els preus del 2021 dels cursos per a la recuperació de punts impartits en centres a Catalunya són:

  • Curs de recuperació total 332,20 + IVA
  • Curs de recuperació parcial 176,66 € + IVA
  • Formació addicional 104,05 € + IVA

Aquests preus podrien variar segons el centre on es realitzi el curs.