RutaRACC pel Baix Empordà: de Torroella de Montgrí a Calella de Palafrugell

Per: Sandra Mariages

Et proposem una nova Ruta RACC per la Costa Brava amb cotxe per escapar-se a l’estiu, o qualsevol altra època de l’any, i gaudir de pobles amb encant i algunes de les seves millors platges i cales

Let’s go! Pugem a un Alpine A110S i ens posem en marxa

Per a aquest recorregut per la Costa Brava amb cotxe pugem a un Alpine A110S, un tipus de cotxe esportiu amb què farem un recorregut sortint de Barcelona i visitant Torroella de Montgrí, Peratallada, Pals i Calella de Palafrugell.

Si no coneixes la Costa Brava, necessitaràs un parell de dies per fer aquest viatge. Si tens més temps, pots ampliar la ruta amb cotxe i visitar altres llocs igualment espectaculars com l’Estartit, Begur o Tamariu.

Amb les maletes fetes, el cotxe a punt i amb la tranquil·litat de tenir l’assegurança de cotxe i l’assistència a la carretera contractats, ens posem en marxa!

Ruta de dos dies per la Costa Brava amb cotxe

A la Costa Brava hi ha molts llocs que cal veure i és molt difícil escollir entre tants pobles pintorescos i platges boniques. En aquest viatge us proposem un recorregut pel Baix Empordà per aprofitar bé l’escapada i combinem pobles d’interior amb el millor del litoral empordanès.

Torroella de Montgrí

La primera parada de la ruta per la Costa Brava amb cotxe que et suggerim és el poble de Torroella de Montgrí, on pots passar la primera nit d’aquesta escapada.

El més destacat per veure aquí és el castell medieval inacabat de Montgrí i el nucli antic, que es conserva parcialment emmurallat. El millor és perdre’s pels carrerons, segur que encara que no portis un rumb fix acabaràs passant per la plaça de la Vila, l’església de Sant Genís, el convent dels Agustins, el portal de Santa Caterina i la torre de les Bruixes.

Peratallada

Seguim la ruta amb cotxe per la Costa Brava passant per un dels pobles amb més encant de l’Empordà: el poble medieval de Peratallada.

Fent la visita a Peratallada no us estareu molt de temps, ja que el poble és molt petit, però és una parada totalment recomanada. Deixa el cotxe al pàrquing (de pagament a l’estiu) i endinsa’t pels carrers estrets fins arribar a la plaça de les Voltes, centre neuràlgic de Peratallada, amb la seva encantadora zona porxada, i tampoc et perdis la plaça del Castell ni l’església de Sant Esteve.

Pals, enamorats d’aquesta parada de la ruta per la Costa Brava amb cotxe!

És difícil quedar-se amb només un lloc de la Costa Brava, però sens dubte Pals, una altra vila medieval del Baix Empordà, està entre els primers de la llista.

Com a qualsevol altre poble, el punt amb més vida de Pals és la seva plaça, la plaça Major, i entre els llocs a visitar hi ha la torre de les Hores, el testimoni més antic del que un dia va ser el castell de Pals, l’església de Sant Pere i l’antic hospital de Pals.

Tot i que el poble antic de Pals és a l’interior, si tens ganes de banyar-te, aprofita que ets aquí per conduir fins a la platja de Pals abans de seguir amb aquesta ruta per la Costa Brava amb cotxe fins a Calella de Palafrugell, on pots passar la següent nit.

Calella de Palafrugell

El bonic poble de pescadors de Calella de Palafrugell és un altre dels llocs que us proposem visitar a la Costa Brava, per passejar pel nucli antic, tot pintat de blanc i ple de botigues i restaurants.

Però també és un lloc ideal per fer alguna d’activitat i estirar les cames, ja que des d’aquí podeu seguir part del camí de ronda que us portarà per diferents platges i cales fins a Llafranc.

Continua recorrent la Costa Brava amb cotxe… o amb moto!

Si aquest recorregut se t’ha fet curt, aquí tens més idees per descobrir la Costa Brava: