El minicotxe elèctric

Per: Deyanira García

La majoria de les persones que es desplacen diàriament amb cotxe per la ciutat prefereixen portar utilitaris més aviat petits. La raó és perquè són més fàcils d’aparcar i que els moviments són més àgils que amb els cotxes més llargs.

Amb aquesta idea, una start-up israeliana ha dissenyat un cotxe que sembla tret d’una pel·lícula de ciència-ficció. El nom del vehicle és City Transformer CT-1.

La nomenclatura ja deixa una pista: efectivament, el cotxe es pot transformar. Mitjançant un sistema elèctric, el City Transformer CT-1 s’eixampla, millorant l’estabilitat i solucionant també el problema de l’espai a l’hora d’aparcar. Arribats en aquest punt, cal destacar que les portes són verticals, per la qual cosa l’entrada i la sortida del cotxe són encara més fàcils, si hi ha algun altre vehicle a prop.

IG citytransformer

IG citytransformer

El mode city és el que permet tenir unes dimensions reduïdes, ja que l’amplada amb aquesta opció activada és de només d’un metre, mentre que en el mode performance s’amplia fins a 1,40 m, la qual cosa afavoreix l’estabilitat.

El que sempre és igual és la longitud, només 2,5 metres, on hi ha espai per a 2 passatgers en tàndem (el conductor i un acompanyant).

IG citytransformer

IG citytransformer

Per si sembla poc, el City Transformer CT-1 és un cotxe elèctric amb una autonomia de fins a 180 km amb el qual es pot arribar a 90 km/h i que accelera de 0 a 50 en cinc segons. Pel que fa a la càrrega, es triga menys d’una hora a tornar a tenir el cotxe al cent per cent.

L’interior també sorprèn: seients ergonòmics, instrumentació digital i pantalles verticals des d’on es poden controlar diferents aspectes del cotxe com el mode (City o Transformer), la climatització, el navegador o el so.

IG citytransformer

IG citytransformer

Encara que sembla un cotxe que ve del futur, no trigarem a veure’ls pels carrers. Les primeres unitats estaran en circulació el 2024 i les reserves d’aquest cotxe ja es poden fer a través del web de City Transformer.

Està disponible en blanc, vermell, gris i blau, per un preu de sortida de 16.000 euros. T’animes a aconseguir-ne un?

Necessites una assegurança de cotxe? A RACC solucionem qualsevol problema in situ, amb rapidesa i eficàcia.