Els 10 trams de carretera més perillosos de Catalunya

Por: RACC Blog

EuroRAP també arriba a casa per Nadal! Des de l’any 2002, el RACC presenta puntualment abans de festes els resultats d’aquest estudi, que recull el llistat dels trams de carretera més perillosos per als conductors.

L’edició de 2014 ha estat més exigent i presenta un canvi en relació a estudis anteriors: els criteris d’anàlisi de la xarxa viària s’han endurit per adaptar-los als nous objectius de reducció de l’accidentalitat de la Unió Europea (50% menys de morts a la carretera l’any 2020).

Quins són els resultats?
Els resultats d’EuroRAP s’expressen mitjançant el mapa de risc de la xarxa viària i el llistat dels trams més perillosos. En el mapa (que pots ampliar clicant a sobre), els trams en negre presenten un risc “molt elevat” de patir un accident per als conductors i els trams en vermell, un risc “elevat”.

TransCAD Transportation Planning GIS Software Image

Segons els nous criteris d’anàlisi, el 17% dels trams de xarxa viària catalana presenta un risc “molt elevat” de patir un accident.

Els deu trams de carretera més perillosos de Catalunya són:

TramsCAT

Vols conèixer el nivell de risc de les carreteres per les quals circules habitualment? Pots consultar l’estudi complet de Catalunya i Espanya.

Recorda que al RACC, a més de participar en l’objectiu comú d’unes carreteres més segures mitjançant la informació al consumidor i les administracions, també posem al teu abast assegurances de cotxe que sempre responen als moments clau.