La garantia d’un vehicle nou: quines reparacions cobreix?

Por: RACC Blog

Amb el lliurament d’un cotxe o una moto nova s’afegeix una garantia oficial que es farà càrrec dels possibles errors o avaries que puguin donar-se en els primers anys de vida del vehicle. La majoria d’aquestes deficiències solen donar-se per defectes en la fabricació del cotxe o la moto, de la reparació de la qual la marca es fa responsable fins a un temps limitat.

garantia coche moto

Quant dura la garantia d’un vehicle nou?

La legislació actual determina una garantia mínima obligatòria de dos anys per a l’adquisició de béns. A més, la marca del vehicle pot afegir una ampliació d’aquesta protecció, anomenada garantia comercial. És important signar les condicions de garantia acordades abans de la recollida del vehicle nou.

Acabo d’estrenar el vehicle i no funciona bé. Què cobreix la garantia oficial?

Quan estrenis un cotxe o una moto nova, fixa’t especialment en el seu funcionament i detecta qualsevol anomalia que pugui sorgir en arrencar el motor, elements del sistema elèctric, correcta fixació dels cinturons, etc.

➡️ Per norma general, la garantia es farà càrrec exclusivament de la reparació dels danys per una fallada de fabricació i defectes que no tinguin a veure amb l’ús que ha fet el conductor del cotxe o la moto. En cas contrari, hauria d’estar especificat en les condicions de la garantia.

Reparació d’un cotxe o una moto en garantia

El propietari del vehicle queda lliure de pagar qualsevol arranjament per mal funcionament o defecte que necessiti realitzar-se dins d’un període de sis mesos posteriors a la compra del cotxe o la moto. El desgast dels elements del vehicle i el seu manteniment no estan inclosos en aquesta garantia. Totes les reparacions que se sol·licitin passat aquest temps, aniran a càrrec del propietari del vehicle, llevat que es pugui demostrar que es tracta d’un error de fàbrica.

garantia coche moto

Si detectes fallades de fàbrica en un cotxe o una moto nova, abans dels sis mesos…

  • Revisa la documentació de compra i les condicions de la garantia de fabricació i la garantia comercial que vas signar.
  • Posa’t en contacte amb el concessionari o l’establiment on hagis comprat el cotxe o la moto i informa de la situació.
  • Porta el cotxe al taller i informa del termini de la garantia.

Per poder donar aquest servei als consumidors, el fabricant ha de disposar de peces per a la reparació de vehicles (durant cinc anys). Si s’instal·len altres peces, el client pot reclamar al fabricant una indemnització per danys i perjudicis.

🚨 En cas de patir un accident: Si l’informe pericial indica que l’accident ha estat causat per una fallada de fabricació del cotxe o la moto, el fabricant serà responsable de cobrir aquests danys. Aquesta cobertura té una durada de deu anys després de la data de compra.

Puc portar el vehicle a qualsevol taller o ha de ser l’oficial?

Sí, la garantia oficial cobreix el vehicle sense obligació de realitzar el manteniment ni les reparacions en un taller o un altre. En cas de necessitar-ho, has d’informar el mecànic que el cotxe o la moto es troba dins del termini de garantia.