L’assistència en carretera del RACC, ara en un sol clic

Per: Deyanira García

Disposar d’un llum d’emergència serà obligatori a partir del 2026 en substitució dels triangles obligatoris actuals. El RACC ha creat el seu propi llum d’emergència basat en aquesta tecnologia, la qual permet detectar el senyal d’avaria dels seus socis i posar en marxa de manera immediata un servei d’assistència a la carretera.

El 20 de desembre passat es va publicar al BOE el Reial decret 1030/2022, que regula els serveis d’auxili en vies públiques. En aquest decret s’especifica que a partir de l’1 de gener del 2026 el llum d’emergència V16 serà obligatori per a tots els conductors, i substituirà els triangles obligatoris actuals com a element de senyalització d’una avaria. Aquest llum d’emergència, que s’ha denominat V16, té la particularitat que, a més de senyalitzar mitjançant un llum intermitent lluminós la presència d’un vehicle estacionat a la via pública, geolocalitza la seva posició i notifica a la Direcció General de Trànsit (DGT) aquesta situació perquè pugui avisar la resta de conductors que circulen per la mateixa via mitjançant les pantalles d’advertència.

La solució del RACC

El RACC ha desenvolupat, sobre aquest nou llum d’emergència, un llum propi que li permet rebre el senyal d’avaria dels seus socis i activar immediatament un servei d’assistència a la carretera, conèixer exactament la geolocalització del vehicle i agilitar la prestació del servei sense que calgui rebre la trucada del conductor.
Aquest llum d’emergència RACC V16 es podrà comprar a qualsevol punt de venda RACC, així com per telèfon a la nostra oficina telefònica. Així mateix, i del 15 de maig al 31 de juliol, qualsevol soci que contracti una assegurança de cotxe amb el RACC rebrà el llum d’emergència de regal (únicament es premiaran les pòlisses cobrades. Només per a pòlisses amb pagament anual i amb una prima mínima de 340 €).

Per Revista RACC