Les millors APPs de reserva de taxis

Por: RACC Blog

El món de les APPs ha revolucionat la forma de comprar, de comunicar-nos o de treballar. I com era d’esperar, el món dels taxis no n’és una excepció. Ja hi ha diverses APPs de reserva de taxis. Amb el nostre Smartphone tenim tot el que necessitem per demanar fàcilment que un taxi ens reculli en un punt concret. Com és lògic, el mercat s’ha inundat de noves aplicacions i propostes, algunes de bones i útils, i altres no tant.

agafar un taxi

El RACC ha realitzat un estudi en el qual es comparen les més conegudes del mercat i n’ofereix la seva valoració. En aquest post t’expliquem quines són actualment les quatre millors i et detallem quins punts forts i febles té cadascuna.

MyTaxi

És l’aplicació més ben valorada per l’estudi del RACC i pels usuaris. Entre els motius que situen aquesta aplicació al capdavant hi ha el seu ús intuïtiu i fàcil, l’oferta de pagament variada, des de targeta de crèdit fins a PayPal passant per efectiu, i la nodrida informació que ens proporciona sobre el taxi que contractarem, en una escala de 0 a 5 estrelles.

Aquesta APP ens ofereix també el model de cotxe, la matrícula, la valoració que altres usuaris anteriors han fet del servei, etc. També podrem saber si el taxista ens permet portar mascotes o no, i fins i tot podem fer una previsió, a través d’un calculador que porta  l’aplicació, de quant ens costarà la carrera.

Entre els punts febles destaca que el mapa de l’aplicació no permet fer un seguiment de la posició del taxi mentre dura un servei, sinó que és l’usuari mateix qui ha d’anar movent-se a través del mapa. Més enllà d’aquest detall, aquesta és la millor aplicació per reservar taxis segons l’estudi, per la quantitat d’informació que rebem i per la facilitat de pagament que ens permet.

Hailo

És la segona millor valorada de les APPs de reserva de taxis. Igual que MyTaxi, aquesta aplicació també és bona pel seu ús molt intuïtiu i per la facilitat de pagament que ens ofereix. Un altre punt a favor és que Hailo opera amb 26.000 dels 70.000 taxis de tot Espanya, cosa que ens garanteix que gairebé el 50% dels taxis estiguin al nostre servei a través de l‘smartphone. La baixada de bandera es produeix al moment en què ens recull el taxi i no quan demanem que ens reculli. Fins i tot en el cas que quedem en un lloc concret i el taxista arribi abans que nosaltres, ens donarà 5 minuts de cortesia que no haurem de pagar.

APPs de reserva de taxis

JoinUp Taxi

Del rànquing presentat, aquesta és l’única aplicació que permet compartir taxi amb altres usuaris. Sabent com està l’economia últimament, els creadors d’aquesta APP han ideat aquest sistema perquè els usuaris que es dirigeixin a un mateix destí puguin compartir el taxi i, en conseqüència, les despeses que suposa. Així i tot, per a qui ho desitgi, també es pot anar sol sense la necessitat de compartir servei.

A més d’aquest detall, JoinUp Taxi té altres avantatges, com que permet programar una reserva de taxi per endavant. L’estudi també destaca que l’aplicació és senzilla, funcional i permet visualitzar al mapa on es troba el taxi i el temps que trigarà a arribar al punt de recollida.

Per contra, JoinUp Taxi té més punts febles que les seves dues predecessores. El primer és que pot portar a conflictes entre el client i el taxista. De tant en tant, l’aplicació triga a poder assignar un taxi i el problema sorgeix quan l’espera és massa llarga. En no poder cancel·lar la sol·licitud, ja no podem buscar noves alternatives. Com que finalment un taxista serà adjudicat a la nostra demanda, es poden generar situacions desagradables, tant si hem d’esperar massa, com si realitzem una altra demanda. Un altre detall no gaire bo de JoinUp Taxi és que l’usuari no pot visualitzar l’historial de viatges del taxista, i encara que es pugui veure el perfil amb votacions, aquestes no són accessibles, de manera que aquests vots no tenen cap servei real.

Taxi Click

Aquesta aplicació ens permet consultar l’historial de serveis realitzat, ens permet també demanar vehicles adaptats i podrem efectuar el pagament amb targeta de crèdit (sempre que el taxista disposi d’un datàfon). En general la valoració d’aquesta aplicació és que és fàcil d’utilitzar i té un nombre acceptable de taxis associats, precisament perquè Taxi Click va ser desenvolupada pel principal proveïdor de taxímetres a Espanya, Taxitronic.

Per contra, pot resultar una mica complicat d’usar quan demanem un taxi perquè se’ns demana que seleccionem una companyia concreta de taxis, i com que en general pot ser que l’usuari no sàpiga quina és millor o quina és pitjor, es poden generar situacions una mica confuses. Tampoc resulta molt útil el fet que no ens indiqui possibles punts d’interès, com restaurants, hotels, hospitals, que per contra sí que ofereixen altres aplicacions. Finalment cal destacar que quan demanem taxi, aquest abaixa directament la bandera, de manera que es genera un sobrecost respecte les altres aplicacions. Així i tot, hi ha un màxim preestablert que no es pot superar, i que depèn de la localització, el dia de la setmana i l’hora en què fem la demanda del taxi.

Vols saber-ne més de l’estudi? Tens tota la informació aquí.

Escull entre aquestes APPs de reserva de taxis la que més s’adapti a les teves necessitats.