Com col·locar les cadenes del cotxe fàcilment i ràpida

Por: RACC Blog

A l’hivern has de col·locar les cadenes al maleter del cotxe. Encara que no és obligatori legalment, quan et trobis amb neu o gel a la carretera no podràs seguir sense. Si ho fas, et pots ficar en un bon embolic, tenir un accident o provocar problemes a la resta d’usuaris, la qual cosa sí que és greu i sancionable.

Com col·loco les cadenes?

Posar les cadenes sempre s’ha vist com una dificultat per als conductors. De fet, el RACC apunta que el 70% dels conductors no sap com posar-les. Però no hauria de ser un problema; per això, és molt recomanable que els dediquis una estona en un lloc on et sentis tranquil i amb seguretat i facis alguna pràctica. Si ho fas per primera vegada quan no tinguis més remei i en condicions meteorològiques adverses, et pot costar més.

Però avui en dia col·locar les cadenes és molt senzill. Mireu sinó aquest vídeo on el mecànic del RACC, Maurici Rius, ens dóna uns breus i útils consells. O el següent vídeo més gràfic que també us serà de gran ajduda…

6 senzills passos per col·locar les cadenes

  1. Introdueix un extrem pel darrere de les rodes motrius
  2. Agafa els extrems de la cadena i comprova que no estiguin atrapats a la roda
  3. Tanca l’anella interior
  4. Tanca l’anella exterior superior
  5. Tanca l’anella exterior inferior
  6. Estreny bé el tensor. Enganxa la cadena que sobra perquè no quedi penjant

Et recomanem que facis servir guants mentre poses les cadenes. D’aquesta manera evitaràs tenir les mans en contacte directe amb el fred de la neu i el gel i, alhora, fer-te mal amb qualsevol de les eines que utilitzis.

I recorda que si ets soci i posar cadenes no et va o tens qualsevol problema a la carretera, el nostre servei d’assistència mecànica 24 hores està a la teva disposició.

Creativitat: Ferran Morales