Preparat per conduir amb neu? Et donem les claus!

Por: RACC Blog

Si et trobes neu pel camí, convé que estiguis preparat. Et donem alguns consells per conduir amb neu sense que aquesta arruïni el teu viatge per carretera.

Conduir amb neu

Abans de sortir, prepara el cotxe per a conduir amb neu!

  1. Comprova que els pneumàtics estiguin en bon estat i inflats. En aquest article t’explicàvem tot el que cal tenir en compte.
  1. Evidentment, si preveus anar a llocs on hi haurà neu, porta cadenes o equipa el cotxe amb pneumàtics d’hivern. Si portes cadenes, recorda que és important practicar com posar-les abans de sortir.
  1. Garanteix que tindràs una bona visibilitat tenint en compte els vidres i els llums. Si els eixugaparabrises estan desgastats, substitueix-los. Revisa els nivells de líquid anticongelant i d’eixugaparabrises. I si penses aparcar el vehicle a l’exterior, tingues en compte aquests consells per a desfer el gel del parabrisa.
  1. Revisa l’estat de la bateria. Tenir unes pinces pot ser molt útil en cas d’haver de carregar-la amb l’ajuda d’un altre vehicle.
  1. Revisa l’estat dels amortidors, els frens i la direcció.
  1. Guarda al cotxe una llanterna i guants per si pateixes alguna avaria. Porta la bateria del mòbil carregada.
  1. Porta el dipòsit de gasolina ple per poder fer servir la calefacció si el vehicle queda immobilitzat. En condicions de baixes temperatures cal vigilar que el gasoil no es congeli. Pots fer servir algun additiu per evitar el procés de congelació, es venen a les gasolineres o cases de recanvis. També és recomanable dur al cotxe una manta.
  1. Abans de sortir, consulta l’estat de les carreteres per localitzar la ruta òptima i més segura. Al nostre web infotransit.racc.cat i a l’APP RACC Infotrànsit t’oferim informació en temps real.
  1. Si veus que les condicions climatològiques són extremes, en cas que no sigui imprescindible, més val que ajornis el viatge. Tingues en compte els riscos que comporta la neu per a la conducció:
    • Quan comença a nevar, el terreny és molt lliscant i, a la llarga, t’hauràs de parar per posar les cadenes.
    • La neu redueix la visibilitat i tapa els senyals viaris i les marques.
    • Quan comença a desfer-se, la neu pot acabar generant plaques de gel.

Si necessites ajuda per revisar l’estat del vehicle, ja saps que si ets soci del RACC, tens una revisió de seguretat gratis.

Si la neu t’agafa conduint…

  1. Augmenta la distància de seguretat: deixa una distància aproximada de dos cotxes amb el vehicle que circula davant.
  1. Circula amb els llums d’encreuament.
  1. Segueix el traçat de les roderes d’altres vehicles. Així podràs reconèixer millor el recorregut de la carretera i detectar obstacles com, per exemple, pedres, etc.
  1. Redueix la velocitat i procura no accelerar o frenar bruscament. Per frenar, primer redueix la marxa i pitja el pedal del fre suaument.
  1. Si pots, fes servir marxes llargues, mantenint el tacte i la sensibilitat sobre l’accelerador i accionant-lo de manera progressiva.

En cas d’avaria o problema, ja saps que pots recórrer al nostre servei d’Assistència mecànica 24 hores. Que tinguis un bon viatge ben segur!