Què faig si perdo les claus del cotxe?

Por: RACC Blog

Claus

Melissa Andrada

Perdre les claus del nostre vehicle no només comporta preocupacions, sinó que suposa una despesa afegida important. Tots els conductors haurien de tenir dues o tres còpies de les claus i guardar-les en llocs diversos per a evitar extraviaments simultanis. Malgrat tot, perdre les claus del cotxe és un mal comú. Aleshores, què podem fer en aquests casos?

En cas que perdis les claus, el primer que has de fer és posar-te en contacte amb la marca del vehicle, la qual et proporcionarà la informació necessària sobre els passos a seguir per reposar la pèrdua. Si encara en tens una còpia, estaràs de sort, perquè només hauràs d’acreditar que ets el propietari del vehicle aportant el DNI i la documentació del cotxe. Només d’aquesta manera te’n gestionaran una còpia.

La situació es complica si hem perdut totes les claus, perquè el temps de demora és superior, des d’un dia a una setmana. El preu pot oscil·lar entre els 30 i els 300 euros, segons la marca del vehicle.

En cas de pèrdua total, el procediment habitual és l’extracció del pany del cotxe per saber el codi mecànic de la clau i la centraleta d’immobilitzador, la qual cosa justifica l’encariment notable de l’operació, així com de la tardança.

Claus electròniques

El tema de les claus pot comprendre multitud de casos, incloent també la descodificació de les claus electròniques. Si la teva clau s’ha descodificat, hauràs de justificar la propietat del teu vehicle davant la marca aportant la documentació pertinent. Així podran recodificar-la i podràs tornar a fer-la servir amb tota normalitat.

El RACC t’ajuda

Un altre cas habitual, emmarcat en l’assumpte de les distraccions, és oblidar les claus dins el cotxe. Això afecta, segons un estudi del RACC,  més d’11.000 conductors a l’any. Ets soci del RACC? Si et trobes amb aquesta incidència pots recórrer al servei gratuït d’Assistència Mecànica 24h i el RACC t’ajuda perquè puguis seguir el teu viatge.

Per Victoria Sánchez