Quin pneumàtic necessita el meu cotxe?

Por: RACC Blog

Els pneumàtics són un component del vehicle de màxima importància i quan arriba el moment de canviar-los és millor que estiguis ben informat. Aquests són alguns consells que et poden interessar. Segur que no t’has preguntat què pneumàtic necessites fins que has patit una punxada o t’has vist obligat a canviar-los pel desgast inevitable.

Què pneumàtic i quines mesures he de triar?

Als mateixos pneumàtics pots veure en una sèrie de números i lletres les característiques principals, encara que per més seguretat millor que consultis les dades exactes a la fitxa tècnica. targeta vehicles pneumàtics

Què volen dir els números i les lletres a les rodes? Perquè puguis saber “llegir” les dades, els més importants són:

  • 205: Amplada de la llanda en mil·límetres.
  • 55: Relació de l’altura amb l’amplada del pneumàtic
  • R: Estructura radial.
  • 16: Diàmetre de la llanda en polzades.
  • 91: Índex de càrrega (equivalència, per exemple en aquest cas 600 kg per roda)
  • V: Codi de velocitat.

quin pneumàtic necessito

Com influeix la climatologia en la meva decisió? Es poden classificar els pneumàtics entre estiu, hivern i mixtos. Dependrà tant del clima del lloc on vius com de les rutes que fas habitualment per decidir-te per uns o altres. Una solució és tenir un doble joc i canviar-los en cada època. Preocupa’t també d’informar-te de la resposta de frenada en cas de pluja, perquè et pots endur un bon ensurt amb el pis mullat.

Els vehicles tot terreny o tot camí porten pneumàtics de mesures i característiques especials.

I pel que fa a les condicions d’utilització? A part de la climatologia, has de tenir en compte altres factors: per exemple, si fas més recorreguts per ciutat que per carretera, o si et mous habitualment per autovia o autopista. També és molt important la càrrega; no és el mateix si en general vas sol al cotxe, si tens família i normalment hi aneu diverses persones, o si sols carregar el vehicle.

La qualitat del pneumàtic està relacionada amb la quantitat de quilòmetres? No hi ha dubte, a l’hora de triar pneumàtics has de pensar que hi pot haver diferències de durada, en alguns casos de 33.000-42.000 quilòmetres. Per tant, el barat pot sortir car, i el mateix serveix per al nivell de qualitat i seguretat.

Caduquen els pneumàtics? De fet, no hi ha legislació sobre el tema, i els especialistes difereixen de la durada temporal (al marge de factors com el nombre de km o la profunditat del dibuix). Alguns aconsellen allargar la vida com a màxim 4 anys, però vam trobar partidaris dels 5 i alguns que parlen fins i tot de 6.

quin pneumàtic

Pots saber la data de fabricació perquè hi ha 4 xifres que es troben al concepte DOT que apareix al mateix pneumàtic. Això indica la setmana i l’any de fabricació; per exemple, si diu 4711, és que es va acabar de fabricar (no de muntar) la setmana número 47 de l’any 2011.

Ara ja saps quin pneumàtic necessita el teu cotxe, però si encara no t’ha quedat clar, segur que en el teu taller de confiança poden ajudar-te.