RutaRACC: Els trams i les localitats del RallyRACC

Por: RACC Blog

El RallyRACC és una de les cites més esperades de la temporada en el mundial de ral·lis i a vegades també és decisiva de cara al títol de campió per a pilots i escuderies. Aquest any és l’onzena del calendari i la penúltima abans de Monza. Després d’uns anys, la prova passarà a ser només d’asfalt, canviant alguns dels trams tradicionals per altres de nova factura. Per això, realitzarem una ruta per les principals localitats que formaran part de la cursa amb el BMW X5 M Competition, la nova bèstia de la marca bavaresa que farà les delícies dels privilegiats que puguin conduir-ne un.

Sortim de Salou, seu de la 56a edició del RallyRACC, una localitat on podem passar una jornada entretinguda a Port Aventura World o en alguna de les múltiples diversions que ens ofereix aquesta localitat de la Costa Daurada i que els dies 14, 15, 16 i 17 d’octubre serà l’epicentre de la prova. Platges, esports aquàtics, llocs històrics i diversió són les principals atraccions d’aquesta ciutat de Tarragonès des d’on vam iniciar la ruta amb l’X5 M Competition.

Aquest exclusiu model, amb unes prestacions d’escàndol, porta un motor de vuit cilindres en V de 625 cv que el converteixen en el perfecte Medical Car per al campionat de món de MotoGP. Amb ell, sortim des de Salou cap a Pratdip, la primera parada de la nostra ruta.

Pratdip (SS14, SS16)

Des de l’N-340 i la T-310, arribem a la nostra primera visita a Pratdip, petita vila d’uns 800 habitants que ens donarà accés a les superespecials del diumenge, durant les quals el ral·li visitarà Santa Marina a la jornada del diumenge. El mite dels dips ­–gossos vampirs de llegenda– ha marcat profundament la història de la població, que els té representats a l’escut i a l’ermita de la patrona, Santa Marina.

Riudecanyes (SS15, SS17)

Des d’allà, tornarem a la carretera en direcció a Riudecanyes, circulant per la T-310 i la T-313. Aquest és un dels trams clàssics del RallyRACC, un complex tram de 16,35 km de corbes enllaçades amb inici a les Irles i final en aquesta localitat que va formar part de la baronia d’Escornalbou. Riudecanyes ve marcat per les espectaculars vistes de l’embassament del mateix nom i, més endavant, el pont de Duesaigües. Aquest és un terreny ideal per al nostre vehicle, amb el qual posarem rumb a la Granadella per la C-242.

La Granadella (SS2, SS5)

Saltant a la província de Lleida, a la comarca de les Garrigues trobem la Granadella, seu de dos dels trams de la jornada del divendres 15. La població ens ofereix els serveis bàsics, en una vila eminentment agrícola que manté el seu sabor rural. Hi podrem visitar Santa Maria de Gràcia de la Granadella, coneguda com la catedral de les Garrigues, un monument barroc construït durant el segle XVIII.

Savallà del Comtat (SS7, SS10)

El tram més llarg de la nostra ruta serà el que s’estén de la Granadella a Savallà del Comtat. Des de la C-233 entrarem a l’AP-2 en direcció a Barcelona, ​​enllaçant amb la C-14 i la C-241d, fins arribar al nostre destí. Savallà és un altre dels trams més estimats de la prova, que tindrà lloc dissabte. En aquest poble de la Conca de Barberà ens rep el castell dels comtes de Savallà, una fortificació de segle XV, que juntament amb l’església barroca de Sant Pere són les principals atraccions turístiques. 14,08 km de tram i un refueling a la veïna Santa Coloma de Queralt centraran l’atenció d’aquesta zona durant les dues superespecials.

Querol (SS8, SS11)

Per la T-224 i la T-201, arribem a Querol-les Pobles, el següent tram després de Savallà. Amb mig miler d’habitants, aquesta població de l’Alt Camp és rica en monuments històrics, amb un llistat d’edificacions –algunes en ruïnes– que compten amb diversos castells com el de Querol, Pinyana, Saburella o les esglésies de Sant Jaume de Montagut , de Santa Maria, Sant Jaume d’Esblada, Santa Maria de Valldossera o Sant Jaume de Valldecerves.

El Montmell (SS9, SS12)

Per acabar la ruta ens dirigim per la TV-2441 i la T-244 cap al Montmell, on es disputaran dues passades al tram de 24,40 km. Del Baix Penedès ens rep amb aquest municipi format per vuit nuclis urbans (la Juncosa del Montmell, Aiguaviva, Marmellar i Can Ferrer de la Cogullada, a més de diverses urbanitzacions), les principals atraccions són les ruïnes del castell i l’església de Sant Pere.

Un total de 262 km a bord d’aquest excepcional BMW X5 M Competition, un SUV espectacular en què la marca alemanya ha posat tot el seu saber fer per poder gaudir al volant.

Podeu aconseguir tota la informació del RallyRACC al web oficial.

Itinerari #RallyRACC 2021

 

Fitxa de la ruta

Sortida Salou (Tarragonès)
Destinació El Montmell (Baix Penedès)
Distància 262 km
Temps 4 h 47 m (sense parar)
Dificultat Fàcil
Despesa en combustible 72,23 € (cost estimat amb el model provat)
Dades tècniques  BMW X5 M Competition
Etiqueta Etiqueta C

Mapa de la ruta completa

Us animeu a fer aquesta ruta? Si descobriu nous punts d’interès, deixeu un comentari o compartiu-los amb l’etiqueta #RutaRACC