Les superbikes arriben a Barcelona

Per: Deyanira García

El Campionat Mundial de Superbikes va arrencar el passat 23 de febrer a Austràlia. Un mes després, aquesta competició aterra a Barcelona, concretament al Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquesta serà la segona cita puntuable de la temporada i, per tant, tots els pilots tornaran a lluitar com ja van fer a la cursa inaugural. Aleshores, Nicolo Bulega i Alex Lowes van ser els dos pilots que es van alçar amb la victòria.

Els pilots ja saben què és córrer pel traçat català, ja que el divendres passat, 15 de març, hi van fer tests. Tot i que vam veure-hi els principals equips i pilots del Mundial de Superbikes, no podem aventurar-nos a predir què passarà a Montmeló. Caldrà esperar a descobrir-ho aquest cap de setmana. De moment, l’única cosa que sabem del cert és que Lowes arriba com a líder, amb 50 punts a la general, i que el pilot RACC Xavi Vierge és tretzè, amb 9 punts.

IG Xavi Vierge

Vierge intentarà per tots els mitjans retallar distàncies i avançar en la classificació, perquè d’experiència, en el pilotatge, no n’hi falta. El català va debutar en les superbikes el 2022 amb Honda, marca a la qual segueix associat. Ha disputat 75 curses en aquesta categoria, el millor record de les quals és la tercera posició que va assolir l’any passat en la segona carrera del Gran Premi d’Indonèsia. Prèviament va ser subcampió del Campionat d’Europa FIM CEV Moto2 i va disputar, del 2017 al 2021, tots dos inclosos, el Campionat del Món de Moto2. Durant la seva trajectòria el RACC sempre l’ha acompanyat.

Lleure fora de pista

Enguany, l’activitat es trasllada també fora de la pista gràcies al Superbikes Barcelona Manifest. Durant els dies de competició, els assistents que hagin adquirit aquestes entrades podran veure les curses, però també gaudir de la zona del pàdoc i de la nova fan zone. Hi trobaran vehicles d’exposició, venda de motos de segona mà i una zona de jocs per als més menuts.

I, per si no n’hi hagués prou, també hi haurà una sèrie de concerts per amenitzar la festa i un food market per agafar forces.