Els germans Márquez s’uneixen a Audi

Per: Deyanira García

A finals de l’any passat, els aficionats a la MotoGP rebien amb sorpresa la notícia que Marc Márquez seria un dels pilots oficials de l’equip Gresini Racing Motorsport. Aquesta decisió el portaria, una vegada més, a ser company d’equip d’Àlex Márquez, el seu germà.

Tots dos sempre s’han mostrat inseparables, amb una bona sintonia que és més que evident. I, malgrat que a les pistes cadascun lluita pels seus interessos, fora dels circuits és habitual veure’ls fer plans plegats o entrenar en companyia.

Ara, els seus camins també s’uneixen en ser tots dos la imatge d’Audi a Espanya. Com a compromís d’aquesta vinculació amb la marca dels quatre anells, cadascun ha triat un cotxe amb el qual podran fer els seus desplaçaments. I precisament, en aquesta elecció, hi ha hagut discrepàncies.

Marc Márquez: “Tots dos portem a l’ADN valors com la superació i la perseverança”.

Marc Márquez s’ha decantat per l’Audi RS 6 Avant Performance, una berlina familiar esportiva de 630 CV, capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en menys de 4 segons. El gran de la família explicava que la raó de voler associar-se amb Audi és que els dos comparteixen l’entusiasme per la perfecció i la cerca contínua de l’excel·lència. “Tots dos portem a l’ADN valors com la superació i la perseverança”, ha assenyalat el vuit vegades campió del món. Per part seva, Àlex Márquez ha preferit l’RS 4 Avant, un model menys potent, de 450 CV, però amb la versatilitat que ofereix aquest disseny per al dia a dia.

Foto: Audi

Més enllà de l’obsequi, amb la formalització de la unió, es reafirma el compromís d’Audi amb l’esport de motor. Així ho destaca l’Àlex: “Aquesta aliança em fa una especial il·lusió perquè demostra que Audi Sport continua apostant pel nostre esport”.

Àlex Márquez: “Aquesta aliança em fa una especial il·lusió perquè demostra que Audi Sport continua apostant pel nostre esport”.

Audi i els esports de motor

La vinculació d’Audi amb els esports de motor ve de lluny, tot i que, més recentment, el fet d’haver-se convertit en el patrocinador oficial de l’equip Ducati Lenovo Team, des del 2023, l’ha acostat a la competició de MotoGP. Cal ressaltar que, gràcies a l’acord amb els germans Márquez, Audi reforça el seu compromís amb la casa italiana, ja que, encara que els ilerdencs no competeixin amb les motos oficials, sí que ho fan amb el motorista Ducati sota els auspicis del seu equip satèl·lit en MotoGP.

Més enllà de les dues rodes, també és recent l’últim triomf al Dakar. Va ser el del duet format per Carlos Sainz i Lucas Pérez, els quals van complir amb l’ambiciós repte que els havia proposat Audi: córrer el Dakar amb un vehicle híbrid. Tots dos, a bord de l’Audi RS Q e-tron, van fer història en endur-se el Touareg sense tenir un vehicle 100% de combustió.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Audi Sport (@audisport)

Seguint la línia de la competició sobre quatre rodes i de sostenibilitat mediambiental, Audi també va ser present en la Fórmula E. Atesos els canvis en la normativa que experimentarà la Fórmula 1 a partir del 2026, ara fa uns mesos es va anunciar que el fabricant alemany comptaria amb una escuderia pròpia a partir d’aquesta temporada en la competició automobilística.