5 idees per a ajudar el teu fill en la tornada a la universitat

Por: RACC Blog

Tornada a la universitat al setembre

Imatge: John Loo

El teu fill està a punt de començar un nou curs a la facultat, o potser s’estrena com a estudiant universitari. Però després d’unes vacances ben llargues d’estiu pot ser que al principi li costi tornar a la rutina de matinar, les classes i les hores d’estudi a casa. Li ho pots posar més fàcil si segueixes aquests consells:

1. Proporciona-li un espai de treball adequat
Una bona taula, correctament il·luminada i amb mobles auxiliars que li permetin tenir els apunts i llibres de consulta endreçats, l’ajudarà a concentrar-se i estudiar. I si per problemes d’espai no podeu disposar d’aquesta “àrea d’estudi” a casa, anima’l que vagi a les sales d’estudi de les biblioteques públiques o de la seva universitat.

2. Fomenta l’ús de les noves eines
Les aplicacions destinades a facilitar la feina dels estudiants són cada cop més nombroses. Compartir i editar un mateix document en grup, guardar notes i enllaços degudament endreçats o fer presentacions dinàmiques i molt atractives visualment és molt més fàcil gràcies a eines com Google Drive, Evernote o Prezi, per a dir-ne algunes. Informa-te’n i recomana al teu fill les que consideris més interessants.

3. Dóna-li un menú bo per al seu cervell
Falta d’atenció, cansament, dificultat per a concentrar-se… són algunes de les conseqüències d’una dieta desequilibrada, que pot fer que el rendiment en els estudis del teu fill baixi. Per a evitar-ho és fonamental que no surti de casa sense haver esmorzat bé. El primer àpat del dia ha d’incloure un cereal (pa, musli…), un lacti i una fruita, i ha d’aportar la quarta part de l’energia que consumim al llarg del dia, com aconsellen des del Ministeri de Sanitat. Si els horaris us ho permeten, esmorzeu junts: és una bona manera de fer que aquest costum tan sa es converteixi en rutina.

4. Ajuda’l a triar un mitjà de transport de manera responsable

Estudiant en moto

Imatge: Jaume Escofet

Amb bicicleta, moto, en transport públic, amb cotxe… Les opcions per a anar de casa a la universitat són moltes, i a l’hora de triar-ne una no només cal tenir en compte la distància i la comoditat. També és important ser conscients de l’impacte mediambiental.

  • Si la universitat està lluny i ha d’agafar el cotxe, compartir el trajecte amb altres estudiants que visquin a prop és una opció que cuida em medi ambient i que, a més, n’abarateix el cost. Si el teu fill és qui condueix i no se sent del tot còmode al volant, anar a un curs de conducció segura o de perfeccionament, com els que ofereix el RACC, pot ajudar-lo a guanyar seguretat i capacitat de reacció en un imprevist.
  • Si està a prop de casa i hi va amb bicicleta o moto, fer-lo soci Rider del RACC  li serà molt útil a la carretera.

5. Fomenta també les estones de lleure
Malgrat que els estudis absorbeixin bona part del temps del teu fill, és molt important que no abandoni les seves aficions completament. Fer esport o sortir a passar-ho bé amb els amics de tant en tant l’ajudarà a buidar la ment i rendir millor quan es posi a estudiar.