Com allargar la vida del teu frigorífic

Por: RACC Blog

El frigorífic és l’electrodomèstic que més energia consumeix, ja que està funcionant sense pausa nit i dia. Això no passa amb la rentadora, el rentaplats o altres electrodomèstics, amb els quals fem usos més puntuals. I és justament aquest consum continu el que pot comportar problemes i avaries amb més freqüència. Fer un bon ús de l’aparell és clau per allargar la vida de la nevera i no haver-ne de comprar una de nova al cap de poc.

Ús correcte de la nevera per evitar que es faci malbé

  • No sobrecarregar de menjar la nevera ni el congelador.
  • Allunyar els aliments dels orificis de ventilació del fons.
  • Assegurar-se que es pot tancar bé la porta i que cap aliment l’obstaculitza.
  • Posar la temperatura òptima (entre 3 i 5), no cal més fred.
  • Netejar l’interior de la nevera per evitar que s’hi acumuli brutícia.

Quant de temps dura un frigorífic?

Un frigorífic té una durabilitat mitjana d’uns 10 o 12 anys.

Com evitar les avaries més freqüents de la nevera?

Ubicació del frigorífic: La situació de l’electrodomèstic és un aspecte clau per assegurar la perdurabilitat de la nevera. A les instruccions de fabricant trobareu indicada la distància mínima que s’ha de deixar entre l’aparell i la paret per garantir la correcta refrigeració i evitar que el motor se sobreescalfi.

Eliminar pols i brutícia de la part posterior: Els frigorífics antics disposen d’un tub a la part posterior, anomenat serpentí, per on s’expulsa la calor del motor de l’aparell. Aquesta part s’ha de rentar periòdicament per eliminar la pols i la brutícia que s’hi fan amb el pas del temps. Si s’obstrueix aquest tub, es pot avariar la nevera en poc temps.

Els frigorífics més nous disposen de sistemes més sofisticats, per la qual cosa no cal seguir aquest procés.

Recorda: La potència i el consum són unes de les característiques més importants (o les més importants) en què t’has de fixar a l’hora de comprar una nevera nova.